Мойте Рецепти
1/2 кг пилешко месо - бутче
1 чаена лъжичка горчица
1 глава лук
4 големи картофа
200 гр. кашкавал
на вкус - сол, черен пипер, Вегета, магданоз
Сварете пилешкото месо.
Нарежете патладжаните наполовина и ги издълбайте, след което ги поставете във вода, в която сте сложили малко сол и захар. Оставете ги да престоят малко (за да се отдели горчивия сок).
В тиган с малко олио сложете да се пържи нарязаният лук.
Вземете извадената среда от патладжана, с ръка я натиснете, за да се отцеди от водата, след което я нарежете на кубчета и я добавете при лука да се запържи. Щом се изпържи, добавете свареното, обезкостено и нарязано месо, горчицата, след което запържете още малко, за да остане на мазнина. Отстранете от огъня и подправете на вкус.
От сварените картофи пригответе пюре по предпочитания от вас начин.
Леко изстискайте извадените от водата патладжани, подсушете и съвсем за кратко ги запържете леко в съвсем малко олио.
Всяка половинка патладжан напълнете със сместа от месо, върху пилешкото разпределете от приготвеното пюре, поръсете с настърган кашкавал.
Подредете в тавичка и пъхнете в предварително загрята фурна да се запече толкова, колкото е необходимо да се разтопи кашкавалът.