1 лимон
1 лайм
2 яйца
200 грама захар + още 7 супени лъжици
100 грама грис
500 милилитра прясно мляко
кашу на вкус
Измийте лайма и лимона.
Настържете корите им.
Изцедете сока от цитрусите.
Смесете яйцата със захарта.
Към тях добавете гриса и разбъркайте.
Прехвърлете комбинацията в тенджера и налейте прясното мляко. Отново разбъркайте старателно.
Поставете съда върху котлона и щом млякото кипне, в него сложете настърганите кори.
Варете до сгъстяване (около 10-15 минути), като бъркате непрекъснато, за да не загори грисът.
Подсладете цитрусовия сок със 7 лъжици захар.
Налейте в силиконова кексова форма.
Поставете в микровълновата за 5 минути (при мощност 1000 вата), докато течността придобие светлокафяв цвят и стане лепкава. Важно е да не прекалите със сгорещяването. Може да приготвите карамела и върху котлона, а след това да разпределите по дъното на формата.
С миксер разбийте гриса с яйцата.
Разпределете върху слоя карамел и приберете в хладилната камера (но не горещ) за 3 часа.
Когато го извадите, обърнете десерта върху плосък съд и оставете за 20 минути.
След това поръсете с кашу и поднесете.