Мойте Рецепти
За тази обичана италианска рецепта не са необходими много продукти, приготвя се лесно и се получава количество, достатъчно да засити цялата фамилия. Може да ги овкусите по желание: често се прави солена версия със сушени ситно нарязани домати, маслини, ситно нарязан карамелизиран лук, но може да ги приготвите и сладички - с Лимончело.
В дълбок съд смесете брашното и солта. Добавете зехтина, виното и разбъркайте с вилица, докато се оформи тесто, което може да се доомеси с ръце. Продължете да месите тестото около 5 минути на плота, докато стане гладко и еднородно.
Ако искате да добавите всякакъв вкус, сега е правилният момент. Добавете избраните продукти и продължете с месенето. Оставете тестото в купа, покрито с кърпа, за да почине 15-30 минути.
Късайте парчета от тестото и ги оформете на продълговати фитили. Краищата съединете един върху друг, образувайки кръгче. Така приготвените тарали пуснете във вряща подсолена вода само за 30 секунди. Извадете и ги поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Печете около 25 минути при температура от 200 градуса или докато хванат приятен златисто-кафяв загар.