Никога не го бях яла, а сега постоянно го правя! Влюбих се в него благодарение на тайната му...
1 Септември 2016
536337
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако искате да поглезите семейството си, то това е рецептата! Този пай с пиле и кашкавал ще бъде чест гостенин на трапезата ви, а вашите гости със сигурност ще молят за допълнително.
Пай с пиле на фурна
СЪСТАВКИ:
- 300 гр. пилешко филе
- 50 гр. брашно
- 2 яйца
- 150 гр.
прясно мляко
50 гр. кашкавал
1 малка тиквичка
1/2 ч.л. бакпулвер
подправки ( черен пипер , риган , смес от билки )
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
- Сварете пилешкото филе, охладете го и го нарежете ситно. Настържете кашкавала.
- Разбийте яйцата с млякото и солта. Добавете брашното, бакпулвера и подправките, за да се случи не е много гъсто тесто.
- Добавете пилешкото в тестото, заедно с кашкавала. Разбъркайте добре и прехвърлете сместа в тавичка.
- Нарежете тиквичката на филийки и ги подредете върху пая.
- Пъхнете във фурната за 35-40 минути на 200 градуса и печете до златисто-кафяво.
Хубавото на този пай е, че той е с ниско съдържание на калории и с право може да се смята за диетичен.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари