Омлетът е най-простата закуска, която може да подготвите, но колкото е лесен за приготвяне, толкова много хората правят огромна грешка с него.От подготовката на много висока температура, до неправилния избор на размера на тиган, има много грешки, които постоянно се повтарят при подготовката на най- простата закуска на света.
Сред любителите на омлет честа грешка, която се прави е добавянето на мляко. Може би действа противоречиво, но добавянето на мляко или други течности, ще направи яйцата окончателно да станат сухи. Разреждането на яйцата прави по-лесно да се преувеличават с продължителността на готвене, а самото мляко разваля вкуса на самите яйца. Също така ще се унищожи и самата текстура, а яйцата ще изглеждат по-малки и ще имат вкус на гума. А, разбира се, никой не иска гумени яйца.
Ако използвате добри и пресни яйца, не ви трябва нищо друго освен малко сол и черен пипер, за да получите отличен вкус. Също така, малко масло никога и на никого не би причинило щети. Така че, единствената основателна причина, поради която би трябвало да добавите мляко в омлет е, ако не разполагате с достатъчно яйца или пък искате да бъдете икономични. Ако искате чист и отличен вкус, никога отново не посягайте към млякото или друга течност. По този начин ще получите най- вкусните яйца.
Добър апетит!