НИКОГА не купувайте пилешки гърди с бели ивици!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
НИКОГА не купувайте пилешки гърди с бели ивици!
9513
Снимков материал: pixabay.com
НИКОГА не купувайте пилешки гърди с бели ивици!

ПИЛЕТО с бели ивици трябва да се избягва, тъй като е индикация, че е по-мазно и по-малко хранително

Това месо често надвишаващи нормалното съдържание на мазнини с 224%

 Едно от най-популярните меса по целия свят, пилешкото е обичано заради постните си качества и възможността за адаптиране в ястията. 

Много хора също избират да го ядат вместо червено месо, тъй като се смята, че е по-здравословно. 

Но промените в птицевъдството показват, че пилешкото може вече да не е толкова полезно за нас, колкото беше преди. 

Ако пилето е постно, няма да изглежда, че има бели линии, но това става все по-често срещано при пилето в супермаркетите. 

Ивиците са резултат от нови техники за отглеждане на кокошките, които се използват, за да помогнат на пилетата да растат по-бързо и да получат повече телесно тегло от нормалното. Това също може да е признак на мускулно разстройство, често срещано при хибридни птици.

Както показва проучването, в сравнение с преди 50 години, пилетата и пуйките вече растат с до 6 килограма за половината от времето, необходимо преди и се продават на два пъти по-голямо от телесното си тегло. 

Това е очевидно при пилета, които се поставят на високо енергийни диети, които често са богати на допълнително масло от домашни птици, ненаситени животински мазнини.

Много от тези практики са довели до запълване на търсенето на птици през последните години, като месото от гърдите им става особено популярно в Европа и Северна Америка. 

За съжаление, тези практики могат да доведат до мускулно разстройство при птиците, което води до намаляване на мускулите, тъй като мазнините се увеличават, както се вижда при пилешки гърди с бели ивици.

Проучването също така твърди, че пилешкото месо е загубило част от хранителната си стойност през годините, което увеличава опасенията, че белите ивици означават, че месото постепенно губи функциониращи протеини.

Като цяло се счита, че месото с бели райета е безопасно за ядене, въпреки че има още един недостатък: вкусът. В сравнение с по-здравословните пилета, месото може да бъде по-твърдо, често се нарича „дървесни“. Смята се също, че има по-малко вкус и не абсорбира много добре марината.

В крайна сметка, белите ивици може да не са най-добрият PR за месната индустрия. Според едно проучване около половината от потребителите са заявили, че няма да си купят „раирано” пиле. Отбелязано е, че филетата с бели ивици изглеждат по-тлъсти на вид. 

 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft