Никога не купувайте такива дини. Ето защо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Никога не купувайте такива дини. Ето защо
31287
Снимков материал: pixabay.com
Никога не купувайте такива дини. Ето защо

Не само дините от Гърция, но и от България, които са грамадни, съдържат опасно количество химически вещества, тъй като се наторяват безотговорно!

Съвсем очевАдно е, че толкоз големи дини няма как да станат, ако не са „помпани” с всякакви химически торове и боклуци! Убеждаваме се сами, като си купим диня и не я изядем веднага – на другия ден тя вече е станала на каша и мирише лошо. Това значи, че не е естествено узряла.

Ако дините се отглеждат нормално и се оставят на природата без много човешка намеса, техните размери ще са най-много 5-6 кг.

Днешните гиганти, които са стоварили в София на много места (а вероятно и в другите градове в страната) направо са стряскащи! Колко изкуствени торове са използвали тези „производители”, за да достигнат такива зашеметяващи резултати? Производителите са в кавички, тъй като не смятаме, че тези хора е необходимо да носят това име след като предлагат отрова на купувачите си. И дали те биха яли от собствената си продукция като знаят с какво са я „торили”?

Освен че са грамадни тези дини не са сладки, не изглеждат свежи и са съвсем безвкусни. Тези продавачи на дини знаят ли колко са вредни нитратите, които остават в дините при прекомерно азотно торене? Сигурно знаят, ама нали е по-важна печалбата!

 

Затова правим призив: Не купувайте и не яжте грамадните дини! Нека се научат да ги отглеждат по правилата на природата!

Дори да ви уверяват, че техните грамадни дини са „природно” наедрели – проверете! Ето как:

 

Първо прегледайте дръжката на динята. Когато една диня е узряла, дръжката е изсъхнала. Когато са торени с изкуствени торове или след брането са били по складове – дръжката не може да изсъхне.

Второ – огледайте добре динята, ако е срязана. Обичайно продавачите не режат много парчета, защото бързо стават на пихтия и се забелязва с какво са натъпкани. Но дори в момента да е срязана, пак се виждат наченки на загниване.

Трето – изберете по-дребна диня и я почукайте в средата. Ако чуете плътен звук – узряла е. Но ако доловите кънтене явно са използвани „катализатори” за узряване и динята не се препоръчва за ядене.

И четвърто – най-сигурно средство. След като купите динята отрежете едно парче и го оставете да престои до другия ден. Ако не е станало на каша с лош мирис, изяжте го с удоволствие и поздравете производителя, от който сте я закупили, като си купите пак диня от него.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft