Никога не остават до пролетта. От много години приготвям по този начин: Краставички с пикантен кетчуп

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никога не остават до пролетта. От много години приготвям по този начин: Краставички с пикантен кетчуп
Никога не остават до пролетта. От много години приготвям по този начин: Краставички с пикантен...
888
Никога не остават до пролетта. От много години приготвям по този начин: Краставички с пикантен кетчуп
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Зимата е чудесно време да се насладите на мариновани краставици. Те са в перфектна хармония както с лют, така и с чили кетчуп.

Лично аз предпочитам да използвам домашен кетчуп, но съм сигурна, че и с готов от магазина ще е прекрасен.

Първо препоръчвам да накиснете краставиците в студена вода за известно време, за да станат още по-хрупкави.

Съставки:

  • Корнишони
  • Всякакви зеленчуци по ваш избор
  • Чесън и синапено семе
  • Марината:
  • Вода - 1,5 л
  • Кетчуп - 8 с.л.
  • Сол - 2 с.л.
  • Захар - 250 мл (една чаша)
  • Оцет 9% - 250 ml (една чаша)

След това изплакнете обилно краставиците и отстранете опашките, ако не искате да ги оставяте.

На дъното на стерилизираните буркани слагам малко зеленина - най-често е копър. Добавям и няколко скилидки чесън и малко синапено семе.

Нареждам краставиците в буркани плътно една до друга.

 

Заливам ги с вряща вода, затварям капаците и оставям за двадесет минути.

В същото време приготвям марината: разтворете захарта и солта в 1,5 литра вода.

След като заври, добавете кетчупа и оцета и сместа се вари една-две минути.

След това заливам краставиците с готовата марината и затварям бурканите.

След завъртане обръщам бурканите с капачките надолу, покривам ги с одеяло и оставям да изстинат до пълно охлаждане.

Краставиците се получават с перфектната комбинация от кисело, сладко, солено и пикантно - истинско удоволствие! Използвам тази рецепта от много години и резултатите са отлични всеки път.

Ако и вие правите заготовки по подобна рецепта, с удоволствие ви я припомням. Желая ви успех в кулинарните опити!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft