Един от най-използваните във всяко домакинство месни продукти е каймата . От нея приготвяме и вкусни кюфтенца, и пълнени чушки, сармички, руло Стефани, шницели и какво ли още не!
Но както всяко месо, така и каймата си има своите особености за приготвяне .
1. Ако сте решили да замразите каймата е добре да я извадите от опаковката, в която сте я купили. Преместете я в готварска хартия или фолио, а след това в плик и приберете.
2. Микровълната печка не е подходяща за размразяване на кайма. Ако все пак опитате ще се размрази само външният слой, а вътрешността ще остане замразена.
3. Когато приготвяте кайма трябва да ползвате затоплени съдове, в противен случай цветът й ще се промени.
4. Преди готвене изцедете каймата от излишната вода.
5. Не е добра идея да изплаквате каймата преди готвене. Това няма да помогне да убиете бактериите в нея.