Ето какво трябва да направите, за да не ви слепне ориза

вход през zajenata.bg
За Жената
Ето какво трябва да направите, за да не ви слепне ориза
35087
Снимков материал: pixabay.com
Ето какво трябва да направите, за да не ви слепне ориза

Имам една приятелка, която просто е пристрастна към азиатската култура. И, разбира се, обича традиционната кухня. И тъй като Аня наскоро сбъдна старата си мечта и посети Япония , тя успя да разбере някои от кулинарните тайни на любимата си страна. Оказва се, че японският ориз е много по-вкусен от този, който готвим у дома.

Честно казано, преди не харесвах тази зърнена култура. Винаги като варях ориз, след това ставаше на каша. Така че, ако сред нашите читатели има мои приятели в нещастие, тогава тази статия е за тях. Казвам ви какви трикове използват японските готвачи, когато готвят перфектен ориз.

 

Японски ориз: всички тънкости и тайни на готвенето

Първата стъпка е да накиснете ориза. Използвайте студена вода за това. Изсипете го толкова много, че нивото на течността да е няколко сантиметра над нивото на зърнената култура. И оставете за около двадесет минути. През това време от зърната ще излезе излишно количество нишесте . Той е този, който ги слепва по време на процеса на готвене, превръщайки всички зърнени храни в едно цяло.

След това, след двадесет минути, трябва да изплакнете ориза няколко пъти. Когато водата е абсолютно чиста, трябва да спрете. Между другото, можете внимателно да изплакнете ориза с вряла вода. Горещата температура ще помогне да се отървете от цялото излишно нишесте. И допълнително отстранете остатъците и праха. Колкото по-малко нишесте има в ориза, толкова по-малко пяна ще се появи по време на готвенето.

След като водата в оризовия съд заври, сварете зърнените култури за осем минути. Между другото, пропорциите са следните: за една чаша ориз- две чаши чиста вода. След осем минути изключете котлона и отстранете тенджерата със зърнени храни от котлона. Оставете го за половин час. Оризът трябва да е добре задушен под капака.

След това изпратете обилно парче масло в тигана. Разбъркайте ориза и отново покрийте тенджерата. Оставете зърнената каша да се насити с кремообразен вкус и деликатен мазен аромат за петнадесет минути.

Вместо масло можете да подправите оризова каша с любимия сос или сос на вкус. Например, запържете гъбите с месо и ги задушете в заквасена сметана с билки . Добавете в тигана като олио: смесете с ориза и оставете на пара.

Сигурен съм, че когато готвите ориз, използвайки хитростта на японските готвачи, ще възприемете ястието по различен начин. Този подход към готвенето разкрива всички нотки на деликатен вкус и нюанси на лек аромат на зърнени култури. Дори не е нужно да ходите в Япония, за да се насладите на ястието.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft