Отлична рецепта за домашно приготвен меден линцер от тиквички , в която ще се влюбите! Мек, пухкав и фантастично сочен сладкш с тиквички !
Имам тази рецепта от години и я правя винаги, когато вкъщи има много тиквички. След солени деликатеси от тиквички това е приятна промяна.
А най-хубавото е, че никой никога не успява да познае какво има в десерта, та е толкова вкусен - тиквичките изобщо не миришат и не се усещат, а само придават на сладкиша онази приятна сочност и свежест! Опитайте и вие този меден сладкиш с тиквички и шоколад - гарантираме, че няма да останете разочаровани!
Меден сладкиш с тиквички и шоколад
Продукти:
3 чаши брашно
1 чаша пудра захар
1 пак. подправка за меденки (канела, карамфил, индийско орехче, джинджифил)
1 пак. ванилова захар
2 чаени лъжички сода
2 супени лъжици какао
½ чаени лъжички канела
щипка сол
1 чаша пясно мляко
½ чаши масло
2 яйца
2 супени лъжици сладко или мед
2 чаши едро настъргани тиквички
Приготвяне:
Първо смесете всички сухи съставки.
Постепенно добавете течностите - мляко, олио, яйца и конфитюр (течен мед).
Разбъркайте, за да няма бучки.
Към така приготвената основа добавете едро настъргани тиквички.
Подгответе тавичка, застелете я с хартия за печене.
Изсипете тестото отгоре и заравнете.
Ако нямате хартия за печене, можете да намажете тавата с олио и да поръсите с брашно.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час.
Аз обаче пекох 40 минути, фурната при мен пече по-бавно, така че следвайте вашата.
Накрая залейте с разтопен шоколад.
Аз разтапям 1 шоколад с малко олио в микровълновата, но може и на водна баня. Шоколадът, разтопен с течна сметана, също е отличен за заливка.
Да ви е сладко!