Наистина една от най-бързите баници със спанак и сирене, а е толкоз вкусна
Да си го кажем право, на никого не му се върти дълго около печката, но пък всеки иска да си хапне нещо действително вкусно. Поради това и тази баница със спанак и сирене ни е фаворит, тъй като става скоростно и това въобще не е за сметка на вкусовите качества.
Пробвайте я и ще видите сами, че се топи в устата.
Чудна баница със спанак и сирене, която се топи в устата
Трябват ни един пакет кори за баница, 600 грама спанак, 150 грама сирене, 50 грама олио, сол на вкус.
Първо измиваме спанака и го оставяме да се отцеди добре. След това го задушаваме с две-три лъжици олио, малко сол и вода, докато не се изпари всичката течност и не остане в тигана единствено на мазнинка.
След това взимаме корите за баницата и върху всяка от тях поставяме натрошено сирене, после от задушения спанак и малко мазнина. Първата кора я навиваме на охлювче и я поставяме в центъра на тавичка, която преди това сме намаслили.
По този метод правим и с другите кори като ги навиваме около първото охлювче. Гледаме да не ги притискаме много и отгоре ги мацваме с малко олио.
Печем нашата баница със спанак на 180 градуса във фурната, докато видим, че се е зачервила от всички страни. Когато е вече готова и я извадим, я завиваме с кърпа или с плътна хартия за около петнадесетина минути. След това я режем на парченца, сервираме и хапваме.
Идея нямате каква вкусотия става тази лесна баница със спанак и колко мекичка и апетитна е. Да си я изядете с удоволствие ви пожелаваме и добър апетит на цялото семейство!