Днес сме ви подготвили един истински шедьовър, с които няма как да не ви спечелим- рецепта за мариновани гъби. Те приготвени у дома, според добре познатата италианска рецепта, изпреварват десетки други варианти на външен вид и вкус. Цялата тайна е в специалните подправки, с които местната кухня е толкова богата .
съставки
печурки 500 g
Ябълков оцет 50 ml
Зехтин 3 супени лъжици
лук 1 брой
сол 1 ч. Л
магданоз 2 супени лъжици
Дижонска горчица 1 ч.
захар 1 супена лъжица
чесън 2 скилидки
Италиански билки 1 ч. Л
дафинов лист 1 брой
подготовка
Измийте гъбките. Малките могат да бъдат оставени изцяло, а по-големите могат да бъдат нарязани на 4 части. Сварете ги в подсолена вода за 7 минути.
Обелете скилидки чесън, нарязани на филийки, и лук - на малки кубчета.
За да направите мариновани печурки, разбъркайте в сол, захар и оцет. Когато захарта се разтвори, добавете чесъна и лука, нарязания магданоз, горчица, италиански билки и дафинови листа в такава марината. Оставете всичко за 10 минути.
Сега добавете маслото и горещите гъби към марината. Разбърква се и се оставя да се охлади.
Прехвърлете гъбите в стъклен буркан, затворете с капачка и оставете за една нощ в хладилника. Вкусни мариновани гъбки са готови.
Е, можете да сервирате отделно или допълниние към приготвена салата . Гъбите никога няма да бъдат излишни на вашата маса! Споделете идеята за готвене с тези, които обичат нещо ново. Запазете рецептата към вашите отметки или незабавно я отпечатайте - скоро ще ви бъде много полезна.