Никога повече няма да оставя външния вид да ме заблуди: жълтата каша със странното име Маймунско...
18 Август 2016
15903
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всички обичаме да похапваме от бурканчето домашно сладко или мармалад през зимата. Но днес сме ви приготвили нещо малко по-необичайно.
Жълтеникавата субстанция със странен вид и още по-странното име "Маймунско масло" е всъщност истински вкусов екстаз за любителите на сладкото - този необичаен тропически конфитюр е идеален за белгийски вафлички, палачинки, препечен хляб, сладолед и куп други десерти.
"Маймунско масло"
СЪСТАВКИ:
- 5 банана
- 850 гр. консерва ананас
- 25 гр. кокос
- 25 гр. лимонов сок
- 320 гр. захар
ПРИГОТВЯНЕ:
- Обелете и нарежете бананите.
- Нарежете ананаса на парчета и заедно с течността от консервата го изсипете в тенджера.
- Добавете кокоса.
- Тъй като сладостта на сиропа в ананаса от различни производители е различна, препоръчваме първо да добавите 320 грама захар и евентуално да увеличите на вкус (ако е необходимо).
- Добавете прясно изцедения сок от 1-2 лимона и бананите.
- Разбърквайте често, докато сместа заври. След това намалете огъня и варете 10 минути. После разбийте с пасатор или блендер, докато се получи гладка смес и отново варете до необходимата гъстота.
- Изсипете сладкото в стерилизирани буркани и го съхранявайте в хладилник за не повече от един месец.
В действителност, едва ли ще ви се наложи да го пазите толкова дълго - семейство ви ще излапа сладостта много по-рано!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари