Кулинарни техники за успешни ястия, които не всеки готвач знае
Тези кулинарни тънкости ще спомогнат да получите най-желания аромат, текстура и цвят на вашите ястия и продукти. И то изключително лесно.
Разбира се, съчетани с любов и позитивен дух в кухнята по време на приготвянето им.
Някои хора се отнасят към кухнята като към свещено място.
Тайнството на самото приготвяне на храната е един вид ритуал. Ястието ще се получи успешно, само ако отговаря на определени условия. Опитната домакиня знае какво точно и в какъв ред трябва да се направи, за да бъде всяко парченце от блюдото божествено вкусно!
Предлагаме ви няколко кулинарни трика : обикновени, но изключително ефективни! Обърнете внимание на номер 6, според нас това може да бъде полезно в много случаи …
Кулинарни техники
1. Добре е лука да се накисва в студена вода в продължение на 15 минути преди приготвянето на салатата. Така той губи своята прекомерна острота!
2. Преди да сварите кафето, добавете към него щипка сол – най-добре морска и щипка канела. Напитката ще бъде с невероятен аромат! Вкусно и ароматно кафе можете да приготвите и като добавите изсушена и смляна на прах лимонова или портокалова кора.
3. Добавяйте към салатите едра готварска сол! Това подобрява вкуса на ястието няколко пъти, само опитайте … В допълнение, тази сол е много по-здравословна.
4. Във всички салати добавяйте солта в последния момент, точно преди сервиране! За да бъдат пресните зеленчуци още по-вкусни, добавяйте щипка захар заедно със солта.
5. Тайната за перфектна торта е проста! Спазвайте това правило: при приготвяне на тестото количеството брашно, яйца, масло и захар в грамове трябва да бъде еднакво.
6. Не забравяйте да добавяте сол към сместа за тестото, дори и към това, което е за сладкиши! Малкото количество сол в тестото подобрява неговото качество: сладкишите по-добре запазват формата си, стават меки и приятни на вкус.
7. За да приготвите перфектен омлет, използвайте при готвенето не само масло, но също така и вода. Когато белтъкът започне да побелява, сипете в тигана малко вода. Така яйцата няма да прегорят от долу и ще бъдат много по-полезни и по-нежни на вкус.
8. Балсамовият оцет е не само отличен дресинг за зеленчукови салати, италианска паста и пикантна марина за месо. Опитайте ягоди, поръсени с пудра захар и с няколко капки ароматен балсамов оцет – невероятно вкусно … Други плодове също толкова добре се комбинират с балсамов оцет, заслужава си да експериментирате!
9. Кюфтетата ще станат сочни и много вкусни, ако добавите в каймата вместо хляб – галета.
10. Подсушете парчетата месо преди пържене: хрупкавата златиста коричка е гарантирана!
11. Непременно добавяйте към сладкишите малко алкохол: водка, ром, бренди. Този трик ще направи тестото хрупкаво и ароматно!
12. Ако не обичате фасул, опитайте се да го накиснете в бира! Заедно с пържено месо и зеленчуци, този фасул ще стане невероятно вкусен.
13. Ако намажете месото с горчица 2-3 часа преди готвене, то ще стане много сочно! Можете също така да поръсите месото със сол 1 час преди готвене, оставете го да постои така и след това го изплакнете със студена вода.
14. Пробвайте да добавите щипка сода за хляб в изстиналия, горчив чай. Заедно с лимон, мента и канела, тази напитка се трансформира в перфектно питие в горещия летен ден! В допълнение, содата спомага за прочистване на бъбреците.
15. Винаги измивайте и подсушавайте ножа веднага след употреба: така острието няма да се затъпи още дълго време.
16. Содата омекотява дори много жилаво месо! Посипете малко сода върху суровото месо преди готвене, оставете го да престои 15 минути, след което изплакнете със студена вода. Ще бъдете изненадани от мекотата на приготвеното ястие!
17. Поднасяйте горещото ястие в предварително загрята във фурната посуда, а студеното – в съдове, охладени в хладилник. Това значително ще подобри вкуса на всяко блюдо!
Ако оценявате ползата от нашите кулинарни съвети, разкажете за тях на приятелите си! Това е нещо, което си заслужава да бъде споделено …