Когато нямате време да бъдете изискани и да фантазирате, опитната домакиня приготвя пиле за обяд или вечеря . Освен това не е необходимо да се пече цяло с картофи. Изберете любимата си част от птицата (филе, крила или карантия) и след половин час шедьовър ще бъде на масата. Пилешките бутчета с тиквички е абсолютно попадение.
Както казват хората, никога няма твърде много тиквички. Този зеленчук е идеален не само като самостоятелно ястие , но и като гарнитура. За да готвите пилешки бедра с тиквички в тиган , трябва само да отделите малко свободно време. Но нито възрастен, нито дете няма да се откаже от такава вечеря.
Съставки
Пилешко бутче 750 g
Тиквички 1брой
Сметана 200 g
Сол на вкус
бял пипер на вкус
захар на вкус
Слънчогледово олио на вкус
подготовка
Пригответе първо пилешките бутчета. Запържете ги в сгорещено олио до златисто кафяво. След това прехвърлете в чиния, оставете да изстинат. Изплакнете младите тиквички, нарежете на малки кубчета. Запържете ги, докато се сварят наполовина в същия тиган. След това ги прехвърлете в отделна купа.
Обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Запържете зеленчука до златисто кафяво в същия тиган с щипка захар. Добавете заквасена сметана и сол и черен пипер към лука.
Оставете лукът в заквасената сметана за няколко минути и след това добавете тиквичките към него. Смесете всичко, овкусете го. Поставете пилешките бедра в соса. Задушете ястието, покрито с капак на слаб огън, докато пилето омекне.
Нежни и ароматни пилешки бедра с тиквички под формата на сос могат да се готвят всеки ден през лятото. Ястието е интересно и най-важното - изключително вкусно. Това е идеалната вечеря за голямо семейство, нали? Споделете мнението си !