Никой не ви е казал досега, но ние ще ви разкрием тайната на кафявите яйца, по какво се различават от белите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Никой не ви е казал досега, но ние ще ви разкрием тайната на кафявите яйца, по какво се различават от белите
34737
Снимков материал: pixabay.com
Никой не ви е казал досега, но ние ще ви разкрием тайната на кафявите яйца, по какво се различават от белите

С какво кафявите яйца се различават от белите? Не сте предполагали!

Около темата за различията между кафявите и белите яйца има много слухове. Някои хора смятат, че кафявите са по-здрави и по-вкусни от белите.

Други смятат, че белите са предназначени за правенето на десерти и различни сладкиши. Днес, ние ще разсеем мита за всичко това!

 

Яйцата са силно питателни

Яйцата съдържат полезни витамини, минерали и протеини. Честата им консумация има положителен ефект върху състоянието на косата и на целия организъм. Като цяло едно яйце съдържа около 80 калории.

 

Холестеролът в яйцето има само положителен ефект върху организма

Холестеролът се съдържа в жълтъка и балансира лецитина (специално вещество, което помага да се обработят мазнините).

 

Термичната обработка на яйцата ги прави полезна суровина

В суровите яйца често са скрити вредни бактерии като салмонела. Тя умира след термична обработка.

 

Белите яйца не са по-малко полезни, отколкото кафявите

Противно на общоприетия мит, че кафявите яйца са много по-полезни, отколкото белите, това не е така. Белите не се различават от кафявите. Всичко зависи от пилета, които снасят яйцата. Цветът на черупката зависи от перушината на кокошките-носачки: шарените кокошки снасят кафяви и бежови яйца, а белите кокошки – бели. Когато избирате яйцата, не си струва да обръщате внимание на цвета на черупката! Прочетете подробно как да разпознавате добрите яйца.

 

Диетичните яйца са много по-здравословни

Всяко яйце може грубо да бъде класифицирано на диетично и питателно. Диетичното е това, което се съхранява при подходяща температура и стои не повече от 7 дни след снасянето. Питателното яйце се съхранява до 25 дни.

 

Яйцата не трябва да се съхраняват в близост до храни със силна миризма

Поради порестата структура на черупката яйцето лесно абсорбира миризми.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft