Никой не вярва, че правя тази торта без желатин. Имам друг, брилянтен трик!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никой не вярва, че правя тази торта без желатин. Имам друг, брилянтен трик!
Никой не вярва, че правя тази торта без желатин. Имам друг, брилянтен трик!
3249
Никой не вярва, че правя тази торта без желатин. Имам друг, брилянтен трик!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Желираната торта е бърз десерт – можете да приготвите безжелатиновата версия за по-малко от 15 минути и ще зарадва и най-претенциозния гастроном.

Всички я обичаме в нашата къща и изчезва бързо. Изключителна рецепта за Желирана торта без желатин .

Друго страхотно нещо за този десерт е, че можете да разнообразите плодовете, използвани в него, като всеки път избирате различни. Например, можете да опитате къпини, нектарини, грозде или други плодове, които в момента имате у дома.

Можете да експериментирате и с ядки, парченца шоколад, захаросани плодове.

желирана торта без желатин

Желирана торта без грам желатин

Тези видове торти са сполучливи най-вече благодарение на желатина. В случая е съвсем различно.

Съставката, отговорна за консистенцията и външния вид на тази торта, е предимно мляко и агар-агар на прах. Агар-агар на прах е естествено безцветен и безвкусен, така че няма да повлияе на вкусовите свойства на храната, към която го добавяте.

Това е растителна алтернатива на желатина и вече я има в повечето магазини за здравословни храни, а може да се поръча и по Интернет.

Този сгъстител, за разлика от желатина, се преработва по-лесно от организма и благодарение на него ще предотвратите и проблеми с храносмилането.

Имаме нужда от:

  • 8 г агар-агар на прах
  • 50 мл вода
  • 350 мл прясно мляко
  • 200 г кондензирано мляко
  • 200 г плътно кисело мляко
  • 2 кивита
  • 3 мандарини
  • 1 грейпфрут
  • шепа малини или боровинки

По избор:

  • Ядки
  • Парченца шоколад
  • Захаросани плодове

Приготвяне:

Първо измийте плодовете. Почистете добре от семки/ядки.

Нарежете по-едрите плодове на по-малки парченца.

Поставете малко плодове на дъното на съда за печене. Притискаме леко, за да залепнат.

Добавете агар-агара в тенджерата, добавете вода. Разбъркайте и загрейте.

Когато масата стане гладка и еднородна, добавете прясното мляко, след това добавете кондензирано мляко.

Варете на тих огън около две минути.

Разбърквайте непрекъснато сместа, за да не залепне. След това свалете тенджерата от котлона и добавете киселото мляко.

Разбъркайте всичко добре, пуснете плодовете в сместа.

Слагаме всичко в подготвената форма. Внимателно подравнете горната част.

Сложете десерта в хладилника. Оставете да се охлади напълно.

желирана торта с плодове

Можем да сервираме с бита сметана или шоколадова глазура.

Желаем ви добър апетит!

парче желирана торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft