Никой не вярва, че правя тази торта без фурна! Вкусна торта на тиган

вход през zajenata.bg
За Жената
Никой не вярва, че правя тази торта без фурна! Вкусна торта на тиган
3213
Снимков материал: pixabay.com
Никой не вярва, че правя тази торта без фурна! Вкусна торта на тиган

Много вкусна домашна торта. Никой няма да каже, че сладкишите се приготвят на тиган. Кремът с масло и кондензирано мляко е подобен на сладолед Пломбир!

За да направите торта в тава:

Блатове:

  • Кондензирано мляко - 250 г
  • Яйце - 1 бр.
  • Бакпулвер - 1 ч.л. с връх
  • Олио - 1 супена лъжица.
  • Брашно - 260 г + за работа с тесто
  • Сол

За крема:

  • Мляко - 500 мл
  • Захар - 100 г 
  • Ванилова захар - 20 г 
  • Яйце - 2 бр.
  • Царевично нишесте - 50 г 
  • Масло - 200 г 
  • Кондензирано мляко - 120-130 г

За декорация:

Ядки - 100 г 
Черен шоколад - 20 г 

Процес на приготвяне:

  •  За приготвяне на крема: загрейте млякото до горещо състояние.
  • Разбийте яйцата със захарта и нишестето. Налейте горещо мляко, разбъркайте. Сложете тигана на огъня, гответе сметаната, докато се сгъсти, като бъркате непрекъснато. Когато се появят първите мехурчета, гответе още 1 минута, за да се сгъсти кремът. Оставете да се охлади до стайна температура.
  • Смесете брашното с бакпулвера. Смесете кондензираното мляко с яйцето и щипка сол. Добавете брашно, замесете меко тесто. Ако трябва да добавите още малко брашно, тестото не трябва да е лепкаво.
  • Разделете тестото на 6 равни части. Разточете кръгла торта. Нарежете го с помощта на форма с диаметър 20 см. Печете на сух тиган около 1 минута, обърнете и печете още 1 минута.
  • Така че изпечете всичките 6 блата.
  • Да се ​​върнем на крема. Извадете маслото и кондензираното мляко предварително от хладилника, така че да са на същата стайна температура като крема.
  • Разбийте маслото с миксер за 1 минута. Бавно добавете кондензираното мляко. Добавете ванилова захар. Добавете 1 супена лъжица крем към маслото, като всеки път разбивате добре масата.
  • Намажете блатовете отгоре и отстрани с крем.
  • Покрийте тортата и поставете в хладилник за една нощ, за да се накисне и стабилизира.
  • Декорирайте готовата торта по желание. Поръсих с ядки и настърган шоколад.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft