Никой не им прощава: лесни масленки с мармалад и бяло вино
15 Февруари 2016
41614
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От продуктите (без мармалада) се замесва тесто. Брашното може да бъде или повече или по-малко в зависимост от марката. Тестото трябва да бъде не много твърдо, но не и прекалено меко - трябва да може да се точи.
Разточва се на кора с дебелина от половин сантиметър и се нарязва на квадрати със страна около 7-8см,
Върху всеки квадрат се поставя по една чаена лъжичка мармалад по желание. Сгъват се по диагонал, така че да се получи триъгълник, и с вилица се притискат краищата, за да залепнат.
Поставят се в намаслена тава.
Пекат се на 180-200 градуса около 15 минути.
След това се овалват в пудра захар, смесена с ванилия.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари