Никой не може да устои на заливката - така приготвени, тиквичките у дома се омитат за 5 минути:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никой не може да устои на заливката - така приготвени, тиквичките у дома се омитат за 5 минути:
Никой не може да устои на заливката - така приготвени, тиквичките у дома се омитат за 5 минути:
452311
Никой не може да устои на заливката - така приготвени, тиквичките у дома се омитат за 5 минути:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви предлагаме да опитате едно истинско вълшебство с тиквички . Този зеленчук търпи всякакви превъплъщения, така че не е чудно, че всички го обичат!

Запечени тиквички с чеснов сметанов сос . Никой не може да устои на заливката в тази рецепта - тези печени тиквички просто "отлитат" от масата!

За да се запазят всички витамини в тиквичките, те трябва да бъдат подготвени правилно. Как точно, ще разберете именно сега.

Печени тиквички със заквасена сметана и чеснов сос

тиквички в чеснов сметанов сос

Продукти:

тиквички - 800 гр.
олио - 50 мл
заквасена сметана - 200 гр.
яйце - 1 бр.
брашно - 1 супена лъжица
вода - 100 мл
чесън - 2 скилидки
сол, копър и сушени подправки - на вкус

Приготвяне:

1.

Налейте слънчогледовото олио в дълбока купа, добавете към него сол и сушени подправки. Деликатният вкус на тиквичките подчертават ригана и босилека.

2. Измийте тиквичките старателно и нарежете на филийки. Не е необходимо да ги белите, ако са млади.

3. Поставете кръгчетата тиквички в олиото с подправките и разбъркайте добре.

4. Поставете тиквичките на един слой върху тава за печене и за 15 минути ги запечете във фурната, загрята на 200 градуса.

5. Докато печете зеленчуци, пригответе соса. Изплакнете копъра в студена подсолена вода и фино го нарежете. Настържете чесъна или го пасирайте и разбъркайте със заквасената сметана и копъра. Добавете яйце, брашно и вода към тази смес и разбъркайте отново.

6. Извадете изпечените тиквички от фурната. Прехвърлете ги в дълбок тиган, залейте ги с приготвения сос и сложете на слаб огън. Оставете ги да заврат при постоянно разбъркване.

Вкусното ястие е готово! Може да го поднесете и топло, и студено - даже е по-вкусно!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft