Тестените закуски открай време са на почит на трапезата на българина. Показвали сме ви много рецепти - баници, мекици, понички, бухти...
Ето лесната рецепта за бабини сиренки :
Дъхави домашни сиренки на тиган
Необходими продукти:
извара - 250 гр.
яйца - 1 бр.
захар - 2 с.л.
брашно - 2 с.л.
сол - 1/4 ч.л.
сода - 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Първо разбиваме яйцето, добавяме брашно, извара, захар и сол и разбъркваме хубаво. Слагаме малко оцет в содата, докато се разпени и моментално добавяме към другата смес, като отново разбъркваме хубаво.
Навлажняваме ръцете си и така оформяме кръгли не много плоски дискове, не по-дебели от 1 см.
Овалваме всеки един от тях в брашно и пържим от всяка страна в горещо олио, докато не добие всяко златиста коричка. Наредете в чиния с кухненска хартия, за да се отече мазнината.
Поднесете готовите сиренки поръсени с пудра захар или с добавка по избор (чудесни са с мед).