Никой не поглежда киселите краставички, откакто правя тази салатка в буркани - хрупкави, свежи и леко пикантни. Сума ракийка изпиват:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Никой не поглежда киселите краставички, откакто правя тази салатка в буркани - хрупкави, свежи и леко пикантни. Сума ракийка изпиват:
Никой не поглежда киселите краставички, откакто правя тази салатка в буркани - хрупкави, свежи и...
36632
Никой не поглежда киселите краставички, откакто правя тази салатка в буркани - хрупкави, свежи и леко пикантни. Сума ракийка изпиват:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме ви тази година да опитате една различна рецепта за консервиране на краставички . Чесновите краставички по тази технология се получават леко пикантни, много хрупкави и в същото време удивително свежи. Невероятна вкусотия! Веднага ви даваме рецептата за тази вкусна зимна салата от краставички :

Чеснови краставички за зимата

Продукти:

краставици

чесън

лук

копър

сол

захар

оцет

Приготвяне:

Вземаме 3 килограма краставици и изчисляваме всички останали съставки за такова количество. Ако искате да приготвите повече или по-малко салата, просто изчислете пропорциите според теглото на краставиците.

Изберете само малки и млади краставички (корнишони).

Измийте ги и ги нарежете на кръгчета, чиято дебелина трябва да е около 1 сантиметър.

Обелете две глави лук и ги нарежете на тънки полукръгчета. Накълцайте копъра на ситно. Добавете към краставичките

За такова количество краставички обикновено са достатъчни 200 грама чесън. Ако искате по-пикантна салата, тогава вземете 250 грама, но задължително условие е не по-малко от 200! 200 грама са около 4-5 глави в зависимост от техния размер. Обелете и нарежете чесъна много ситно - може да го пасирате или настържете. Прибавете и него към краставичките.

Изсипете една чаша захар в краставичките, добавете четири супени лъжици сол и налейте 150 мл оцет 9%. Разбъркайте всичко добре с ръце и поставете сместа в хладилника за 5-8 часа или цяла нощ.

Една чаша захар е достатъчна. Краставиците не трябва да са твърде сладки, само леко. Тази комбинация придава на салатата специален вкус, от който всички ще полудеят!

Стерилизирайте бурканите в микровълновата, тъй като те трябва да са сухи и горещи. За целта е подходяща и фурна.

Насипете салатата в сухи, горещи буркани и веднага ги завийте плътно с капаци. Тук не е необходима топлинна обработка, тъй като оцетът, солта и захарта заедно са вид консервант. а чесънът не само предотвратява развалянето на салатата, но и убива бактериите.

Ако не искате да чакате зимата, тогава салатата ще е готова след 12 часа.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft