

Мойте Рецепти
За тестото:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
1 чаша прясно мляко
2 чаши брашно
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия
3 супени лъжици какао
За крема:
1л прясно мляко
1 чаена чаша захар
3 супени лъжици нишесте
3 супени лъжици брашно
1 лъжица безсолно масло или маргарин
1 пакетче ванилия
50 гр. кокос
За украсата:
2 пакетчета разбита сметана с вкус на шоколад
За тестото:
1. В купа разбийте яйцата заедно със захарта.
2. Когато сместа се сгъсти, добавете млякото и маслото, и отново разбийте до гладка смес.
3. След това прибавете брашното, бакпулвера, ванилията и какаото. Разбийте добре.
4. Сместа излейте в подходяща тавичка или форма и печете на 180 градуса.
Крем:
1. В тенджера налейте млякото и добавете захарта, брашното и нишестето.
2. Варете с често разбъркване, докато кремът се сгъсти.
3. Свалете го от огъня и докато е горещ, добавете лъжица масло или маргарин и бъркайте, докато се разтопи. Прибавете и кокоса.
Сглобяване и пълнене:
1. С уред за почистване на ябълки направете дупки в блата. С крема напълнете първо всички дупки, а останалия крем намажете отгоре. Оставете сладкиша да изстине и да стегне.
Декорация:
1. Разбийте сметаната според инструкциите на опаковката и украсете по желание - може да настържете шоколад или да смелете издълбаното тесто на трохи.