И аз правя вита баница, но няма нищо общо с вашата! Направете ТАКА и ще бъде и висока, и пухкава:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
И аз правя вита баница, но няма нищо общо с вашата! Направете ТАКА и ще бъде и висока, и пухкава:
И аз правя вита баница, но няма нищо общо с вашата! Направете ТАКА и ще бъде и висока, и пухкава:
3570
И аз правя вита баница, но няма нищо общо с вашата! Направете ТАКА и ще бъде и висока, и пухкава:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има нещо специално в домашно приготвените печива, които можете да ядете горещи направо от фурната! Ако обичате печивата със сирене, непременно направете тази оригинална вита баница . Приготвя се от прости продукти, но начинът, по който се оформя, е много необичаен.

Ето какво да приготвите за тази Изправена вита баница :

Изправена вита баница

Необходими съставки:

За тестото:

  • 20 грама прясна мая;
  • 200 ml топло мляко;
  • 200 ml вода;
  • 1 чаена лъжичка сол;
  • 1 чаена лъжичка захар;
  • 180 г заквасена сметана;
  • 60 ml растително масло;
  • 850 грама брашно.

За плънката:

  • 120 грама масло;
  • 200 г меко сирене;
  • магданоз.

Приготвяне:

Маята се смесва с топло мляко, 2 супени лъжици брашно и една супена лъжица захар (от общия обем). Разбъркайте добре съставките и оставете на топло място за 10-15 минути. Добавете заквасена сметана, растително масло, сол, вода и брашно към тестото и омесете хомогенно тесто. Оставете тестото на топло място за 30 минути, като през това време ще увеличи значително размера си.

шупнало тесто

Разделете тестото на 2 равни части. Разточете всяка част на голям слой с дебелина около 0,8 см. Намажете обилно тестото с омекнало масло. Върху тестото се поставя плънката от сиренето и магданоза. Използвайте точилка, за да натиснете плънката в тестото. Нарежете на ленти с ширина 5 см.

тесто със сирене

Намажете форма за печене с масло и поръсете с брашно. Поставете чаша в центъра на формата, също намазана с масло и леко поръсена с брашно.

чаша с масло

Оформете баницата, като навиете тестото около чашата.

вита баница

Печете баницата на 180 градуса около 35-40 минути (до зачервяване) и сервирайте.

изправена вита баница

Да ви е сладко!

изправена вита баница

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft