Рецептата, която ще ви предложим днес е универсална - може да се сервира вместо хляб, можете само това да вечеряте или закусвате. Но най-важното е уникалният й аромат и вълшебен вкус! Меденото тесто, ароматни билки, пикантен чесън и, разбира се, сирене - вкусна комбинация, допадаща на всички
Съставките
вода 1 чаша 250мл
Суха мая 11 g
мед 1 супена лъжица
сол 1 супена лъжица
Пшенично брашно 3чаши
Зехтин 3 супени лъжици
Чедар 500 g
чесън на вкус
Италиански билки на вкус
подготовка
Разредете маята в топла вода, добавете мед. Пресейте брашното. Сипете сол и брашно, омесете добре - тестото трябва да остане на топло място поне за час, за да може да втаса
Обелете чесънът и нарежете, като преминете през преса, в блендер или ръчно. Посолете, добавете билки и подправки, комбинирайте с олио или зехтин. Загрейте фурната до 50 градуса
Вземете тестото и отново омесете добре. Нарежете сиренето на филийки. Разточете тестото в правоъгълен слой, намажете с чеснова смес. Покрийте тестото със сирене. Навийте на руло и задръжте за 5 минути във фурната.
Извадете и нарежете на 4 см широки кръгове, без да режете до края, както е показано на снимката. Плъзнете в различни посоки. Покрийте с кърпа и оставете да престои отново във фурната - този път 30 минути. Извадете и намажете отново.
Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете лист за печене с топла вода под фурната. Сложете плетеницата и намалете температурата до 180 градуса. Печете за половин час.
Сервирайте готовото руло топло . Насладете се на вкусното ястие