Ако ви е втръснало от традиционните сарми, особено по Коледа, но все пак обичате вкуса на месо, смесен със зеле, то непременно опитайте тази интересна рецепта за Пържоли в зелев лист . С няколко простички действия получавате ястие, достойно и за делник, и за празник. Непременно опитайте тези " касапски сарми " и със сигурност ще забравите за обикновените сармички:
Пържоли в зелев лист
Продукти:
Котлет - 4 - 5 броя
Домати - 3-4 броя
Домашна заквасена сметана - 150 мл
Китайско зеле
Моркови - 1 бр.
Пшенично брашно - 1 супена лъжица
Сол и черен пипер на вкус
Пресен копър
Приготвяне:
Първо нарежете морковите и лука на ивици и ги запържете в тиган.
Махнете кокала от месото и начукайте добре.
Според количеството пържоли разделете китайското зеле на листа със същия брой. За да стане меко, залейте го с вряла вода.
Оформете "сармите". Вземете лист от зеле, след това сложете върху му тънка пържолка, а по ръба - пържен лук с моркови.
Навийте стегнато, сложете рулцата в тенджера и залейте с топла вода. Отгоре поставете нарязани домати. Гответе на среден огън със затворен капак за 30 минути.
След това подправете ястието със сос. За него имаме нужда от заквасена сметана, брашно и нарязан зелен копър. След като добавите соса, оставете ястието да поври още една минута.
Гответе със здраве и удоволствие.
Добър апетит!
Цялата процедура може да видите във видеото по-долу: