Нискокалорична торта за отслабване: чийзкейк с ягоди
24 Май 2024
1876
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Обичате сладко, но сте на диета? Такава чийзкейк лесно може да бъде включена в менюто ви.
Съставки за пандишпан:
- Яйца - 2 бр.
- Мляко - 70 мл
- Пшенично брашно (от твърди сортове) - 50 г
- оризово брашно - 30 г
- Еритритол - 30 г
- Бакпулвер - 3 г
За слоя сирене:
- Сирене 5% - 250 г
- Кисело мляко 0% - 100 мл
- Мляко - 100 мл
- Желатин - 10 г
- Еритритол - 40 г
За ягодовия слой:
- Ягоди - 200 г
- Нишесте - 1 ч.ч.
- Еритритол - 15 г
- Желатин - 5 г
- Вода - 25 мл
Приготвяне на тортата:
- За да приготвите тестото от две яйца, отделете белтъците от жълтъците. Добавете млякото и еритритола към жълтъците.
Разбъркайте добре с бъркалка. Сега добавете пшенично и оризово брашно и бакпулвер. Разбъркайте с бъркалка до гладкост. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно, на няколко пъти, се смесват с шпатула в общата маса. Ще получим много ефирно и нежно бисквитено тесто.
Изсипете тестото във форма (диаметър 16 см) и я оставете във фурната, загрята до 180 градуса, за 30 минути. След това извадете бисквитата от формата и я охладете до стайна температура.
Пригответе слоя сирене. За това млякото се комбинира с желатин и се оставя да набъбне известно време. Към сиренето добавете нискомасленото кисело мляко и подсладителя и разбийте с миксер до гладкост. Загряваме набъбналия желатин в микровълнова фурна или на водна баня и го добавяме към масата на изварата. Разбийте всичко с блендер и го изпратете в хладилника за 10 минути.
Разрежете бисквитата на две части и започнете да сглобявате тортата. За да направите това, покрийте дъното на формата с фолио, на дъното сложете половината от бисквитата и отгоре разпределете половината от сместа със сирене. Покрийте горната част с втората половина на бисквитата, върху която изпращаме втората половина от масата на сиренето.
Слагаме тортата в хладилника за 1-1,5 часа, а междувременно приготвяме ягодовия слой. За целта желатинът се залива с вода и се оставя да набъбне. Изпращаме ягодите в блендер и правим от тях пюре, което изсипваме в малка тенджера. Добавете малко лимонов сок и загрейте до горещо, след това добавете нишесте и подсладител (имам еритритол). Разбъркайте добре, поставете на огън и оставете да заври. След това охладете масата до температура от около 60 градуса, след това добавете желатина и разбъркайте добре с размахване.
Охладете ягодовата маса до топло състояние и я изсипете върху тортата.
Сега изпращаме тортата в хладилника за 30 минути, след което я украсяваме и сервираме на масата.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари