Нито една пекарна няма такива хлебчета! Най-меките и вкусни Пърленки на фурна - разкриваме тайната!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нито една пекарна няма такива хлебчета! Най-меките и вкусни Пърленки на фурна - разкриваме тайната!
Нито една пекарна няма такива хлебчета! Най-меките и вкусни Пърленки на фурна - разкриваме тайната!
937
Източник: За Жената
Нито една пекарна няма такива хлебчета! Най-меките и вкусни Пърленки на фурна - разкриваме тайната!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес прекрачваме в света на вкусните домашно приготвени печива, разкривайки тайната на перфектните Пърленки на фурна – меки, сочни, с онези неустоими дупки по повърхността.

Днес ще се отдадем на магията на приготвянето на хлебчета, мекички и пухкави, с онези характерни дупчици, които всеки истински любител на хляба обича. Не се притеснявайте, защото тази рецепта е проста и достъпна.

Ето какво ви трябва и как да приготвите тези прекрасни хлебчета.

Пърленки на фурна

Продукти:

  • 650 грама брашно
  • 200 мл вода
  • 200 мл мляко
  • 3 супени лъжици масло
  • 20 грама мая
  • 1 чаена лъжичка захар

Приготвяне:

Първо натрошете маята в хладка вода и добавете захарта, разбъркайте добре. След това добавете лъжица брашно и разбъркайте отново. Когато сместа шупне я прехвърлете в голяма купа, добавете хладко мляко и постепенно добавете брашното, докато тестото стане меко и нелепнещо. Използвайте бъркалка и омесете тестото до гладкост.

омесено тесто

Снимка: YouTube

Замесете тестото с малко олио към края и оставете да втаса на топло място за около 40 минути.

Разделете тестото на парчета по 250 грама, оформете ги на топки с ръце, след което ги покрийте с фолио и кърпа и ги оставете да починат 10 минути.

топки тесто

Снимка: YouTube

Разточете всяка топка с ръце до размера на голяма чиния, като притиснете краищата с ръце, за да получите характерни ръбове и възможно най-тънък център.

питки тесто

Снимка: YouTube

Покрийте ги да починат, след което направете отгоре разрези с тъп нож и ги намажете с белтък или мляко. Поръсете със сусам.

разрези пърленки

Снимка: YouTube

пърленки сусам

Снимка: YouTube

Печете ги в загрята фурна на 250 градуса за около 7 минути, докато добият приятен златист цвят.

златисти пърленки

Снимка: YouTube

златисти хлебчета

Снимка: YouTube

Насладете се на тези фантастични пърленки, които можете да поднесете с различни дипове, сирена или дори като добавка към любимите си ястия.

пърленка на фурна

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft