Нито едно яйце, нито грам масло! Въздушен, деликатно сладък и не се разпада - не сладкиш, а мечта!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нито едно яйце, нито грам масло! Въздушен, деликатно сладък и не се разпада - не сладкиш, а мечта!
Нито едно яйце, нито грам масло! Въздушен, деликатно сладък и не се разпада - не сладкиш, а мечта!
28051
Нито едно яйце, нито грам масло! Въздушен, деликатно сладък и не се разпада - не сладкиш, а мечта!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нежен, леко влажен, пухкав, топи се в устата ... Трудно е да си представим, че се приготвя без грам масло и без нито едно яйце. 

Тази рецепта е истинско спасение, когато душата плаче за нещо сладко. Просто смесете всички съставки и изсипете във формата. След 30 минути, точно колкото да направите кафе на гостите, лакомството ще е готово!

 

Въздушен сладкиш без яйца

СЪСТАВКИ:

ПРИГОТВЯНЕ:

  1. В дълбока купа загрейте суроватката до средна температура. Добавете содата, разбъркайте.
  2. Добавете гриса, разбъркайте и оставете купата настрана.
  3. Изплакнете стафидите, залейте ги с вряща вода, оставете малко да се надуят.
  4. Добавете към тестото ванилията и захарта, брашното сипете на части, така че да не се образуват бучки, налейте и олиото, след което разбъркайте внимателно цялата смес.
  5. Отцедете стафидите и ги оваляйте в брашно - така няма да паднат на дъното на формата.
  6. Изсипете тестото във форма, леко намазана с масло и поръсена с галета.
Отгоре равномерно поръсете стафиди.
  • Печете сладкиша за около 30-40 минути на 180 градуса. 
  • Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft