Нито едно яйце, нито грам масло! Въздушен, деликатно сладък и не се разпада - не сладкиш, а мечта!
26 Август 2016
28051
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Нежен, леко влажен, пухкав, топи се в устата ... Трудно е да си представим, че се приготвя без грам масло и без нито едно яйце.
Тази рецепта е истинско спасение, когато душата плаче за нещо сладко. Просто смесете всички съставки и изсипете във формата. След 30 минути, точно колкото да направите кафе на гостите, лакомството ще е готово!
СЪСТАВКИ:
- 1 чаша грис
- 1 чаша брашно
- 1 чаша суроватка
- 1 чаша захар
- 1 ч.л. сода
- 50 мл олио
- стафиди
- 1 пакетче ванилова захар
ПРИГОТВЯНЕ:
- В дълбока купа загрейте суроватката до средна температура. Добавете содата, разбъркайте.
- Добавете гриса, разбъркайте и оставете купата настрана.
- Изплакнете стафидите, залейте ги с вряща вода, оставете малко да се надуят.
- Добавете към тестото ванилията и захарта, брашното сипете на части, така че да не се образуват бучки, налейте и олиото, след което разбъркайте внимателно цялата смес.
- Отцедете стафидите и ги оваляйте в брашно - така няма да паднат на дъното на формата.
- Изсипете тестото във форма, леко намазана с масло и поръсена с галета.
Отгоре равномерно поръсете стафиди.
Печете сладкиша за около 30-40 минути на 180 градуса.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари