Нито сурови, нито на сладко са толкова вкусни! Бърз смокинов сладкиш наобратно - вълшебен аромат и вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нито сурови, нито на сладко са толкова вкусни! Бърз смокинов сладкиш наобратно - вълшебен аромат и вкус:
Нито сурови, нито на сладко са толкова вкусни! Бърз смокинов сладкиш наобратно - вълшебен аромат...
2869
Източник: За Жената
Нито сурови, нито на сладко са толкова вкусни! Бърз смокинов сладкиш наобратно - вълшебен аромат и вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Просто разбийте тестото, изсипете го върху смокините, изпечете и обърнете! Това безспорно е най-вкусният сладкиш, който можете да направите със смокини.

Възползвайте се докато трае сезона им да опитате този изключително вкусен и сочен десерт.

Приготвя се бързо и за приготвянето му можете да използвате всякакви смокини, само изберете тези, които не са много меки. Ето какво още ви трябва за вълшебния Смокинов сладкиш наобратно :

Смокинов сладкиш наобратно

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ (за форма 26 или 28 см):

  • смокини за покриване на дъното на формата

За карамела:

  • 170 г захар
  • 5 супени лъжици вода
  • 1 щипка сол

За блата:

  • 130 г масло или маргарин, на стайна температура
  • 150 г бяла или 200 г кафява захар
  • 3 яйца
  • 150 г гъсто  кисело мляко или заквасена сметана
  • 80 мл прясно мляко (6 супени лъжици)
  • 200 г брашно, за предпочитане остро
  • 2 чаени лъжички бакпулвер
  • 10 г ванилова захар - 1 пакетче
  • по желание 1/2 чаена лъжичка смлян джинджифил или малко настъргана лимонова кора

Приготвяне:

1.

Почистете измитите смокини, разрежете ги на две и ги разстелете на дъното на 28 см форма, застлана с хартия за печене. Ако формата е с гъвкав борд, поставете тава под нея във фурната, за да не капе карамелът.

2. За карамела изсипете продуктите в широк съд и разтопете захарта до карамелен цвят. Внимавайте да не го изгорите. Веднага го изсипете върху смокините, за да запълните празнините между тях.

смокини с карамел

Снимка: YouTube

Включете фурната да загрява до 180 градуса.

3. За блата: маслото се разбива със захарта на пяна, след което едно по едно се добавят яйцата, като се разбиват с миксера. След това добавете киселото мляко и прясното мляко, след което разбъркайте с лъжица или шпатула.

тесто за сладкиш

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube

4. Смесете брашното с бакпулвера и го изсипете в сместа. След това добавете ванилова захар и по желание джинджифил или настъргана лимонова кора. Разбийте с миксер, за да няма бучки.

тесто сладкиш

5. Изсипете сместа върху смокините и печете в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути и още 7-8 минути на 150 градуса.

Оставете изпечения сладкиш да изстине напълно, след което го отделете от формата и хартията и го обърнете. 

карамелен сладкиш със смокини

Снимка: YouTube

Можете да го сервирате веднага топъл с топка сладолед. 

обърнат смокинов сладкиш

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft