Нищо не може да се сравни с домашно приготвения хляб, който ухае чак при съседите и се топи в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нищо не може да се сравни с домашно приготвения хляб, който ухае чак при съседите и се топи в устата
Нищо не може да се сравни с домашно приготвения хляб, който ухае чак при съседите и се топи в устата
34393
Нищо не може да се сравни с домашно приготвения хляб, който ухае чак при съседите и се топи в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими Съставки

брашно - около 1 кг
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 300 г
мая - 1 пакетче
олио - 1 ч.ч.
сол - 1 равна с.лъжица
захар - 1 с.л.
вода - 1 к.ч. хладка
семена - за поръсване

 

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче.

Разтворете маята в хладката вода заедно със захарта, солта и 1 лъжица брашно. Оставете маята да втаса.

Изсипете млякото (със стайна температура), олиото, маята и чукнете яйцата. Отделете един жълтък за намазване на питката. Омесете меко тесто (ако е нужно, прибавете още малко вода).

Покрийте тестото го и оставете леко да се надигне. Оформете питката по ваше желание и я сложете в намазнена суха тава. Намажете я с жълтъка и поръсете със семената. Оставете я отново да удвои обема си.

Печете във фурна, като постепенно увеличавате градусите до 200. Готовата питка напръскайте с вода и завийте, за да омекне

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft