Нищо чудно, че този пай е наречен кралски- пръска по вкус и леснота

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нищо чудно, че този пай е наречен кралски- пръска по вкус и леснота
Нищо чудно, че този пай е наречен кралски- пръска по вкус и леснота
43235
Нищо чудно, че този пай е наречен кралски- пръска по вкус и леснота
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В навечерието на рождения си ден реших да потърся нещо интересно за десерт. Това обикновено отнема много време, за да направи торта . Но нямах избор, приятели ще дойдат с бебета, които трябва да бъдат почерпени със сладкиши, а не искам да купувам боклуци по улиците. Представете си радостта ми, когато видях тази кралска торта . Имаше два пълнежа наведнъж и изглеждаше невероятно. Запазих рецептата без колебание.

За да не изгубя лицето си пред гостите, аз, разбира се, приготвих сладкишът първо за проба. И той напълно оправда всички очаквания. Деликатният вкус на извара прилича малко на чийзкейк, а ябълковият слой придава сочност и плодов аромат на печените изделия. Сигурна съм, че и децата, и възрастните ще харесат този пай с пълнеж.

    
 

Съставки

Масло 100 гр

захар 240 гр

яйце 3 бр.

Пшенично брашно 250 гр

Извара 400 гр

Сметана 100 гр

ванилия 1,5 гр

Царевично нишесте 1 супена лъжица 

ябълки 3-4 бр.

Канела 0,5 ч.л

Сол 2 щипки

 

Подготовка

Смесете омекналото масло със 100 г захар, щипка сол и 2 яйца. Разтрийте до гладкост с лъжица. Добавете брашно и омесете еластично тесто. Увийте го в найлоново фолио и поставете в хладилник за 30 минути. 


За да направите пълнежа смесете изварата, яйцето, 90 г захар, ванилина, щипка сол и заквасената сметана. Разбийте сместа с блендер до гладкост. Добавете нишестето и разбийте отново.


Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде. Поставете в сух тиган, поръсете със захар и канела и оставете да къкри за 5-7 минути, като бъркате непрекъснато. Влагата трябва да се изпари напълно.


Постелете дъното на разделената тава за печене (20 см) с хартия за печене, разпределете тестото и го разпределете равномерно, като оформите стените. Сложете охладените ябълки на дъното, а отгоре изсипете изварената маса. Отрежете краищата на тестото с лъжица.


Загрейте фурната до 180 градуса и печете пая за 40-45 минути. Оставете да изстине напълно в тавата, след това отстранете стените и прехвърлете в чиния

Кралски пай с извара и ябълки може да замени тортата без никакъв проблем за рождения ви ден. По желание може да се украси с горски плодове , шоколад или кокосови стърготини. Запазете рецептата, определено ще ви е от полза!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft