Нов домашен десерт с луксозен вкус! Кексова торта - уникално съчетание от всички любими сладкиши!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нов домашен десерт с луксозен вкус! Кексова торта - уникално съчетание от всички любими сладкиши!
Нов домашен десерт с луксозен вкус! Кексова торта - уникално съчетание от всички любими сладкиши!
4899
Източник: За Жената
Нов домашен десерт с луксозен вкус! Кексова торта - уникално съчетание от всички любими сладкиши!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Знаете ли, че можете да издигнете обикновения кекс в луксозен десерт, който освен това изглежда красиво? Изненадващо е лесно и ще бъдете развълнувани от резултата.

Получавате десерт като от скъпа сладкарница, а няма да вложите кой знае колко време и продукти в приготвянето му. Ето списъка с необходимите съставки за Луксозна кексова торта :

Луксозна кексова торта

Продукти:

  • 3 яйца
  • щипка сол
  • 80 г сметана.
захар
  • 20 ml растително масло
  • 80 г обикновено брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • За крема:

    • 200 г консервирани праскови
    • 2 жълтъка
    • 1 чаена лъжичка ванилова захар
    • 30 г царевично нишесте
    • Сок от 1 лимон
    • 80 г подсладено кондензирано мляко
    • 100 г маскарпоне, извара или рикота
    • 100 мл сметана за разбиване

    За поръсване:

    • Пудра захар

    Приготвяне:

    Нека приготвим тестото:

    Счупете 3 яйца в купа и ги разбийте със сол до пяна. Докато разбивате, добавете захарта и продължете да разбивате до получаването на пухкава, пенеста смес.

    разбити яйца

    Снимка: YouTube

    Добавете олиото и постепенно пресейте в сместа брашното и бакпулвера. Забъркайте еднородно тесто.

    Изсипете тестото в силиконова форма за кекс, намазана с масло (или класическа, намазнена и набрашнена).

    тесто във форма

    Снимка: YouTube

    Поставете в предварително загрята фурна и печете на 180 градуса за около 15-20 минути .

    обикновен кекс

    Снимка: YouTube

    Нека приготвим пълнежа:

    Отцедете прасковите от сока (не го изсипвайте) и нарежете на кубчета. Прехвърлете ги в купа с отцедения сок и пасирайте.

    нарязани праскови

    Снимка: YouTube

    пюре праскови

    Снимка: YouTube

    Добавете 2 жълтъка към прасковената смес. Разбийте с бъркалка и след това добавете ваниловата захар - разбъркайте.

    Сега постепенно добавете царевичното нишесте, като отново разбъркате добре.

    Сложете на котлона и гответе при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

    Прехвърлете сместа за пудинг в купа, покрийте с фолио и оставете да изстине.

    крем праскови

    Снимка: YouTube

    През това време ще изцедим лимоновия сок. Отцедете сока в купа и добавете подсладеното кондензирано мляко.

    Разбийте с миксер.

    Сега добавете крема сиренето или изварата или рикотата, разбъркайте, докато съставките се комбинират и сместа стане гладка.

    Накрая изсипете сметаната и сега просто разбийте, докато се образува твърда кремообразна маса.

    Когато сместа с прасковите се охлади, разбъркайте и постепенно добавете и разбъркайте разбития сметанов крем с маскарпоне.

    прасковен крем

    Снимка: YouTube

    Смесете до гладкост. Пригответе пош с декоративен накрайник и наслоете крема вътре.

    След изпичане извадете кекса от формата и го оставете да изстине. Разрежете наполовина.

    Сега с помощта на поша нанесете крема върху долната половина и поставете горната част отгоре.

    нанасяне крем

    Снимка: YouTube

    кекс с крем

    Снимка: YouTube

    Поръсете с пудра захар и сервирайте.

    кексова торта

    Снимка: YouTube

    кексова торта с крем

    Снимка: YouTube

    Желаем ви добър апетит!

    парче кексова торта

    Снимка: YouTube

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft