Знаете ли, че можете да издигнете обикновения кекс в луксозен десерт, който освен това изглежда красиво? Изненадващо е лесно и ще бъдете развълнувани от резултата.
Получавате десерт като от скъпа сладкарница, а няма да вложите кой знае колко време и продукти в приготвянето му. Ето списъка с необходимите съставки за Луксозна кексова торта :
Луксозна кексова торта
Продукти:
- 3 яйца
- щипка сол
- 80 г сметана.
За крема:
- 200 г консервирани праскови
- 2 жълтъка
- 1 чаена лъжичка ванилова захар
- 30 г царевично нишесте
- Сок от 1 лимон
- 80 г подсладено кондензирано мляко
- 100 г маскарпоне, извара или рикота
- 100 мл сметана за разбиване
За поръсване:
- Пудра захар
Приготвяне:
Нека приготвим тестото:
Счупете 3 яйца в купа и ги разбийте със сол до пяна. Докато разбивате, добавете захарта и продължете да разбивате до получаването на пухкава, пенеста смес.
Снимка: YouTube
Добавете олиото и постепенно пресейте в сместа брашното и бакпулвера. Забъркайте еднородно тесто.
Изсипете тестото в силиконова форма за кекс, намазана с масло (или класическа, намазнена и набрашнена).
Снимка: YouTube
Поставете в предварително загрята фурна и печете на 180 градуса за около 15-20 минути .
Снимка: YouTube
Нека приготвим пълнежа:
Отцедете прасковите от сока (не го изсипвайте) и нарежете на кубчета. Прехвърлете ги в купа с отцедения сок и пасирайте.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Добавете 2 жълтъка към прасковената смес. Разбийте с бъркалка и след това добавете ваниловата захар - разбъркайте.
Сега постепенно добавете царевичното нишесте, като отново разбъркате добре.
Сложете на котлона и гответе при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
Прехвърлете сместа за пудинг в купа, покрийте с фолио и оставете да изстине.
Снимка: YouTube
През това време ще изцедим лимоновия сок. Отцедете сока в купа и добавете подсладеното кондензирано мляко.
Разбийте с миксер.
Сега добавете крема сиренето или изварата или рикотата, разбъркайте, докато съставките се комбинират и сместа стане гладка.
Накрая изсипете сметаната и сега просто разбийте, докато се образува твърда кремообразна маса.
Когато сместа с прасковите се охлади, разбъркайте и постепенно добавете и разбъркайте разбития сметанов крем с маскарпоне.
Снимка: YouTube
Смесете до гладкост. Пригответе пош с декоративен накрайник и наслоете крема вътре.
След изпичане извадете кекса от формата и го оставете да изстине. Разрежете наполовина.
Сега с помощта на поша нанесете крема върху долната половина и поставете горната част отгоре.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Поръсете с пудра захар и сервирайте.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Желаем ви добър апетит!
Снимка: YouTube