Нов прочит на любимите на всички кренвиршки само, че в пъти по- лесен и бърз

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нов прочит на любимите на всички кренвиршки само, че в пъти по- лесен и бърз
Нов прочит на любимите на всички кренвиршки само, че в пъти по- лесен и бърз
14471
Нов прочит на любимите на всички кренвиршки само, че в пъти по- лесен и бърз
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако вече търсите интересни ястия, за да отпразнувате Нова година, тази рецепта е точно за вас "прасета", направени от буйно тесто и колбаси са перфектното решение за домакините, които не търпят банализъм.

Искаме да попълним запасите си от тематични новогодишни ястия , затова подготвихме рецепта за хубаво печиво под формата на прасета - това са обичайните кренвирши в тесто, само с необичайна форма. Пригответе се за тази рецепта, децата ще бъдат щастливи.

 

съставки

Пшенично брашно 400 g

прясно мляко 200 ml

Яйце 1 брой

захар 60 g

маргарин 30 г

сол 1 щипка

Суха мая 5 g

телешки колбас или кренвирш 3 броя

 

подготовка

Разтваря се маята в 50 мл топло мляко, добавете 1 супена лъжица захар и 1 супена лъжица сол, разбъркайте добре, покрийте сместа със залепващо фолио и поставете за 10-15 минути на топло място.
В отделна дълбока купа смесете 150 мл топло мляко с 30 г захар, сол, 1 яйце, предварително стопен маргарин. Смесете всички съставки.

Постепенно добавете брашното, омесвайки гланцово тесто. Покрийте съдът с тестото с фолио или кърпа и оставете за 40 минути на топло място. Ако искате да си спестете цялата тази процедура може да ви вземете готово тесто от магазина.


Нарежете колбасите на 2-2.5 см дълги резени.

Нарежете краищата на колбасите и ги разделете на 4 части.

тестени прасенца
Почистете ръцете си с малко количество слънчогледово масло и разделете тестото на 8 равни части. Оформете колбаси от всяка част и ги навийте на ширина от парче на нарязани колбаси и дебелина от 3-4 мм. Поставете парче кренвирш на тестото и го обърнете. Изрежете тестото на половина. Поставете върху тавичката за печене.

тестени прасенца
С тънка клечка направете дупки (ноздрите) в колбаси, направете уши от нарязаните краища на колбаси, използвайте стафиди или сушени боровинки за очите.

тестени прасенца
Преди да изпратите във фурната, покрийте листа за печене с прилепващо фолио за 15 минути. Намажете "прасетата" с разбито яйце с 1 ч.л. мляко и изпратете ястието в предварително загрята фурна от 180 градуса за 20 минути. 

тестени прасенца

Изчакайте, докато апетитните "прасета" се охладят и едва след това ги сложете на масата. Вижте какви други забавни закуски могат да се направят под формата на прасета . Не забравяйте да разкажете за тази чудесна идея на вашите приятели!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft