За съжаление с течение на времето все по-малко продукти достигат до нас в натуралната си форма, а киселото мляко е едно от тях. Хората от древността знаеха как да си направят кисело мляко , тъй като това беше един от начините за запазване на ценното мляко. Сега вече по магазините никъде не можете почти да намерите истинско натурална кисело мляко.
Редакторите ни днес ще ви опишат един процес на създаване на натурално кисело мляко (доста бърз и лесен), сибирска версия на киселото мляко. Не е нужно да ферментирате и ще ви трябва само мляко и сметана.
Ползите от киселото мляко са колосални! Известният руски биолог Иля Мечников го нарече еликсир на здравето. След научното изследване стана ясно за целия свят. Такъв хранителен продукт е особено полезен за тези, които страдат от заболявания на стомашно-чревния тракт, прилагат често диети, страдат от хипертония. Възстановяването на чревната микрофлора също ще бъде хубав бонус в цялата картинка.
съставки
мляко прясно 800 мл
Заквасена сметана 2 супени лъжици
подготовка
Изсипете млякото в дълбока тенджера и го оставете да заври. След това охладете до температура, малко по-висока от стайната температура (около 30 градуса).
Ако не ви харесва неговата гъстота, използвайте миксер. Този полезен продукт може да бъде интересен за вашите приятели - споделете статията ни с тях!