Новата бисквитена торта без печене предизвика истински бум

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Новата бисквитена торта без печене предизвика истински бум
Новата бисквитена торта без печене предизвика истински бум
265042
Новата бисквитена торта без печене предизвика истински бум
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За рождения ден на дъщеря ми исках да поръчам торта с принцеса Елза от анимационния филм "Frozen". Тя е луда по този герой. Докато търсех добър сладкар, попаднах на рецепта за десерт, наречена тортата на Елза . И изглеждаше толкова апетитно, че реших да експериментирам. 

Имаше много за готвене, фурната беше заета през цялото време. Така че тази опция се оказа много полезна. Тортата не изисква печене . Състои се от два слоя: бутер пудинг с ядки и деликатно крема сирене с какао. Бисквитките са идеални за основа, а отгоре лакомството е украсено с хрупкави пуканки в шоколад. Много необичайно, така че си струва да опитате.

Съставки

Мляко 3.5 чаши мляко

захар 6 супени лъжици

Кремообразен пудинг 2 бр.

Орехи 100 гр

Масло 250 гр

Сирене маскарпоне 350 гр

сметана 760 мл

Пудра захар 75 гр

Какао на прах 4 супени лъжици

Мляко на прах 100 гр

Млечен шоколад 100 гр

Какаови бисквитки 100 гр

Слънчогледово олио 10 гр

 

Подготовка

Натрошете бисквитките (може да ги начукате с точилка), добавете 100 г разтопено масло. Разбъркайте и поставете на дебел слой на дъното на съд с висок ръб


Сварете 3 чаши мляко. В останалата половин чаша разтворете захарта и 2 пликчета за пудинг, след това изсипете сместа във врящото мляко и разбъркайте ритмично, за да не се образуват бучки. Оставете пудинга да изстине след готвене. 


Разбийте маслото с миксер, като постепенно добавяте млечната маса. Комбинирайте пудинг масата с натрошените ядки и поставете върху натрошените бисквити.


Смесете 660 мл сметана с маскарпоне, пудра захар, мляко на прах и какао. Разпределете крема върху слоя пудинг


Разстелете пуканките по повърхността. Разтворете шоколада в тенджера и разбъркайте с половин чаша сметана. Оставете да изстине, след което залейте тортата. Поставете десерта в хладилника за 2 часа.

През това време слоевете ще се втвърдят. Трябва ли да споменавам, че деликатесът се оказва невероятно нежен? Мисля, че това е очевидно. Дори след обилна вечеря всеки гост искаше да опита парче пудинг . И някои посегнаха към второ. Така че рецептата е много сполучлива, уверете се сами!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft