Яйца за закуска - класика в жанра. Първо, ястието се приготвя само, второ държи ви сити дълго и е едно от най- вкусните неща. Но какво да кажем за нещо по-оригинално? Днес приготвяме омлет в хляб .
За 2 задоволителни порции ще ви трябват 6 яйца и съставките за пълнежа. Например бекон, чушка и спанак. А черешката на тортата е моцарелата. Тя, между другото, може да бъде заменен с всяко друго твърдо сирене на вкус. Омлет в хлебче се приготвя не само просто, но и доста бързо. И това е много важно, защото знаем,ч е всяка минута сутрин е важна
Съставки
яйце 6 бр
чушка 1бр
Моцарела 100 g или сирене по ваш избор
пресен лук 0
бекон 50–70 g или друг колбас по ваш избор
спанак
Сол 0,5 ч.л.
Черен пипер (смлян) 0,5 ч.л.
Хляб 150 g
Масло 40 g
кашкавал 50 g
готвене
Разбийте яйцата с размах. Нарежете беконът, добавете лука със спанака и настържете половината моцарела. Добавете натрошените съставки в купата с яйцата.
Сол и черен пипер добавете, разбъркайте добре.
Нарежете хляба на 4 филийки с еднаква дебелина. С нож внимателно изрежете вътрешността
Разтопете маслото в тиган, след това поставете 2 филийки хляб и изсипете яйчената маса вътре във филийката. Покрийте тигана и запържете омлета за 3 минути.
Обърнете парчетата и ги запържете до готовност. Повторете същото с вторите филийки хляб. Когато обърнете останалите парчета с омлета вътре, сложете върху тях 3 резенчета кашкавал и останалата моцарела. След това покрийте с първите филийки с омлет
Запържете филийките хляб за още 3 минути, докато омекнат.
Сервирайте омлета в хлебче топъл, докато сиренето стане възможно най-вискозно. Обилна храна ще ви зареди с енергия през целия ден. А плънката за омлет може да бъде променена по ваш вкус. Добър апетит!