Една любима закуска от детството с абсолютно нов модернистичен прочит и в пъти по- лесна и бърза, а и по- вкусна според нас- кренвиршка.
Кренвиршите е по-изгодно да закупите малки и тънки: така ще получите по-голямо количество за еднакво тегло. Ако намерите мини кренвирши , вземете ги (изрязването в този случай не е необходимо). Ако имате желание - поръсете с настърган кашаквал, за да получите апетитния ефект
съставки
масло 6 супени лъжици
Чесън на прах 1 ч.
Италиански билки 1 ч. Л.
готово бутер тесто или обикновено 500 g
Пшенично брашно 3 супени лъжици.
Кренвирши 500 g
Зехтин 1 супена лъжица
сол 1 щипка
подготовка
Нарежете колбасите на половина. Размразете тестото, разточете повърхността на брашнената повърхност, нарежете на малки правоъгълници според броя на половинките на колбасите.
Смесете разтопеното масло с чесън, ароматни билки и сол. Половината от тази смес намазвате парчетата тесто. Увийте наполовина колбасите.
Подредете рулата вертикално в тава за печене, намазана със зехтин. Опитайте се да запълните плътно. Ако диаметърът на вашата форма е твърде голям и остава много свободно място, поставете чаша или купа в центъра.
Намажете колбасите в тестото с останалото разтопено масло. Печете 40 минути на 180 градуса.
Сервирайте горещо.
Запазете рецептата и я споделете с приятели!