Скъпи дами днес ще ви предложим една уникална рецепта, която няма как да не ви допадне, убийствено вкусно е, лошото е че свършва за миг буквално.
Но неугасимата любов към това италианско ястие ни тласка към все нови кулинарни експерименти! Днешната рецепта ще се хареса не само на почитателите на пица, но и на почитателите на пищните тестени питки. Печивото е лесно за приготвяне и удобно за ядене: парчетата се разделят лесно с едно движение на ръката. Е, няма какво да кажем за вкуса: перфектен е!
Съставките
Пшенично брашно 400 g
мая 7 g
вода 240 мл
Зехтин 3 супени лъжици или олио
Доматена паста 180 g
чесън 2 скилидки
босилек на вкус
риган на вкус
моцарела 250 g или всякакъв вид сирене
салам 150 g или друг колбас по ваш избор
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
захар 2 ч.л.
подготовка
Направете тесто с мая . Пресейте брашно в купа. Добавете 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар и суха мая. Разбъркайте леко. Изсипете топла вода и 2 с.
Направете сос за пицата . В тенджера загрейте лъжица олио, добавете нарязан чесън, запържете за 1 минута. Добавете доматеното пюре, разбъркайте. Посолете на вкус, 1 ч.л. захар и подправки, разбъркайте, свалете от котлона след минута
Поставете тестото на повърхност, оформете топки и наредете в тавичката върху хартия за печене. Наредете 14 равни парчета. Отделете две трети от общата моцарела. Нарежете на парчета според броя на кифличките. Поставете резен сирене във всяка топче тесто. Сложете топките в кръгла форма, намазани с масло. Покрийте формата с кърпа, оставете я на топло за 20 минути.
Намажете кифличките обилно с доматения сос, поръсете с останалата настъргана моцарела или кашкавал, сложете нарязания салам. Печете на 220 градуса за 20-30 минути.