Новата оригинална рецепта с тиквички на тиган с чесън и кашкавал по средата между две филийки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Новата оригинална рецепта с тиквички на тиган с чесън и кашкавал по средата между две филийки
Новата оригинална рецепта с тиквички на тиган с чесън и кашкавал по средата между две филийки
5316
Новата оригинална рецепта с тиквички на тиган с чесън и кашкавал по средата между две филийки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Станаха толкова вкусни, че първата седмица ги правех почти всеки ден! Това е доста проста рецепта, напомняща любимите на всички пържени резени тиквички. Но има една особеност, която го прави уникален.

Когато режете тиквичката на кръгчета, направете първия разрез до края, а следващия не режете докрай.

Така ще имате двойни кръгчета тиквички, между които може да поставите малко настърган кашкавал.

След това изпържете всяка двойка кръгчета в тиган, двойно или тройно панирани. Пробвах различни варианти, включително да го пека във фурната, вместо да го пържа. Резултатът винаги е вкусен!

съставки:
• 2 тиквички;
150 г кашкавал;
1 чаша брашно;
2 яйца;
чесън на прах 1/2 чаена лъжичка;
• сол, черен пипер на вкус;
• растително масло за пържене.
За соса:
• кисело мляко 3/4 чаша;
• сол на вкус;
• малка връзка копър;
2 скилидки чесън.

Измийте тиквичките и ги подсушете с хартиена кърпа. Нарежете ги по описания по-горе начин - на двойно тънки кръгчета.

Нарежете кръгчетата на тънко, не по-дебели от 3 мм. Имайки предвид пълнежа и панировката, чашите ще станат доста дебели.

Кашкавалът се настъргва на ситно ренде.

Поставете около една чаена лъжичка нарендосан кашкавал между всяка двойка резени тиквички.

Пригответе две широки купи: в едната изсипете брашното, в другата счупете яйцата, добавете сол, черен пипер и чесън на прах. Разбийте добре с бъркалка до гладкост.

Потопете всяка двойка филийки в брашно, след което потопете в разбитите яйца.

Загрейте тиган на среден огън. Добавете 3-4 супени лъжици олио. Поставете кръгчетата в сгорещено олио, за да не поемат твърде много мазнина.

Запържете от двете страни за 2-3 минути до златисто кафяво. Не ги преварявайте, за да запазят приятна хрупкава текстура.

Поставете ги върху хартиени кърпи, за да отстраните излишната мазнина.

Ининги:

Сервирайте тиквичките направо от тигана. Перфектен е сос от кисело мляко или нискомаслена заквасена сметана с добавка на чесън, черен пипер, сол и ситно нарязан копър. Можете също така да го сервирате просто със заквасена сметана.

Забележка:

Въпреки че обикновено обезмаслявам пържени филийки тиквички върху хартиени кърпи, те все още абсорбират доста масло.

Затова опитах друг метод - печене във фурната. Аз използвах тройна панировка: първо брашно, после яйце и после галета. Пече се около 10-15 минути на 180°C. Сервирайте със сметанов сос или само със заквасена сметана.

Добър апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft