Всички обичаме кисели краставички, а днешната рецепта е в пъти по- вкусна.
Още този уикенд ще приготвите от невероятната зимнина с ярки краставични рулца с чушки, които ще украсят всеки празник. Те са умерено пикантни и ароматни и отлитат веднага щом ги отворите
съставки
краставици 1 кг
чушки 2 броя
оцет 10 чл. л.
чесън 5 скилидки
магданоз 50 g
копър 50 g
захар 100 g
сол 50 g
Черен пипер (грах) 6 броя
Млян червен пипер 0,5 ч.л.
вода 500 мл
подготовка
Изплакнете краставиците под течаща вода, изрежете върховете и ги нарежете на тънки филийки с помощта на зеленчукова резачка.
Обелете чушките и ги нарежете на ивици. Увийте всяко парче на руло в резен краставица.
Стерилизирайте бурканите и поставете стрък магданоз, няколко грахчета, черен пипер и скилидка чесън на дъното на всеки. Сложете рулцата плътно отгоре с подправките, колкото е възможно по-близо една до друга. Доведете водата до кипене и напълнете всеки буркан. Покрийте с капак, оставете за 10 минути и след това отцедете.
За да приготвите марината, разтворете захарта, солта, червения пипер в 500 мл вода и добавете копър. Оставете да заври и след това изсипете в бурканите, като изсипете във всеки по 2 с.л оцет. Завийте бурканите със стерилизирани капаци и оставете да изстине напълно.