Сложните и вкусни ястия от известни готвачи никога няма да заменят обикновената закуска, приготвена, когато бързаме. Бъркани яйца, омлет и сандвич- сутрешните класики, с които винаги е хубаво да започнете деня. И нека класиката не се притеснява, но понякога искате разнообразие.
Всеки трябва да знае колко вкусни могат да бъдат пържените тостчета. Никой не е против да готви хляб в тиган , като го потапя в яйце. Феновете предпочитат предварително накисване на филийките в млякото.
съставки
хляб 12 бр филийки
извара 250 g
прясно мляко 100 ml
Яйца 2 броя
Заквасена сметана 2 супени лъжици
Чесън 2 скилидки
Слънчогледово масло 2 супени лъжици
червен пипер 0.25 tsp.
сол на вкус
подготовка
Извадете изварата (направете на каша) с нарязан чесън и черен пипер. При желание добавете щипка сол и разбъркайте.
Добавете заквасена сметана (или няколко супени лъжици прясно мляко, разядка или кисело мляко) в извара и разбъркайте. Изварата трябва лесно да се разпространи върху хляба, но не и да бъде прекалено течна
Разстилайте сместа на 6 филийки хляб и ги покрийте с останалите. Първо потопете в млякото, след това в яйцето (направете това колкото е възможно по-внимателно). Не забравяйте страните!
Веднага след като потопите филийките в яйцето, поставете ги в тиган, нагрят предварително от двете му страни, докато се изпържат
Ако рецептата ви е харесва, споделете я с приятели!