Новата ябълкова Шарлота е хитът на сезон 2017 г.! Тя ще засенчи всяко ястие на масата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Новата ябълкова Шарлота е хитът на сезон 2017 г.! Тя ще засенчи всяко ястие на масата!
Новата ябълкова Шарлота е хитът на сезон 2017 г.! Тя ще засенчи всяко ястие на масата!
23355
Новата ябълкова Шарлота е хитът на сезон 2017 г.! Тя ще засенчи всяко ястие на масата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички обичат Шарлата. Този лек и лесен за приготвяне ябълков пай е добър за почти всеки. Предлагаме на вашето внимание хит на сезона-2017 - рецепта за новата Шарлата, която ще украси всяка изящна маса.

Вкусна ябълкова Шарлота рецепта

СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТОТО

300 г брашно
200 г захар
150 г масло
3 яйца
0,5 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
коричка от един лимон
4-5 големи ябълки
пудра захар за декорация
тава за печене

СЪСТАВКИ ЗА СИРОПА

400 мл вода
200 г захар
1 щипка канела

ПОДГОТОВКА

Измийте и подсушете ябълките. Не белете кората, нарязвайте ги на тънки резени от 2 мм. Ярко червената кожа ще направи розите по-интересни. Можете да редувате в една роза резени с червена и жълта кожа. За да създадете единична роза имате нужда от 7 резена. Дебели или неравномерни парчета ще попаднат в пълнежа на Шарлатата. Останките от ябълки се нарязват на малки парченца.

Изсипете вода в тенджера, добавете захарта и канелата, оставете на огъня да заври. Когато захарта е напълно разтворена, натопете ябълковите филийки във водата и оставете да поврят. Намалете огъня и варете, докато ябълките станат меки. След това ги извадете и ги разстелете, за да се охладят и да изсъхнат. Сиропът все още е полезен.

Разбийте яйцата със захар, лимонова кора и щипка сол. Добавете маслото и продължете да разбивате. Добавете пресятото брашно и бакпулвер. Разбъркайте добре.

Изсипете тестото до една трета от височината на формата , като първо поставите пергаментова хартия. Поставете слой от смачкани ябълки. Изсипете останалото тесто върху слоя ябълка.

Сега ще създадем рози от ябълки . Поставете 7 охладени парчета ябълка, както е показано на снимката. Повторете процедурата за останалите рози.

Има и друг начин за формиране на рози . Това изисква време, но розите ще се окажат по-точни.

Разстелете розата върху тестото. Дълбоко потапяне в тестото не си заслужава, това е достатъчно, за да ги пазите на повърхността на Шарлата.
Печете 30-35 минути в предварително загрята фурна при температура 160 градуса. Съобразявайте се с фурната си. Проверете с клечка за зъби.
Преди да сервирате, предварително накиснете ябълковите рози със сироп. Можете да украсите тортата с пудра захар.

Такава красива Шарлота ще бъде украшение на някоя празнична трапеза и ще предизвика заслужена наслада сред хората около вас!

Ябълковите розички могат да се приготвят отделно и се поднасят с чай под формата на оригинални тортички. Не забравяйте да споделите тази рецепта с приятелите си!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft