Една от опциите за най-бързата вечеря са пържени бутчета с гарнитура от картофи или ориз. Евтини и вкусни - както обичаме да казваме. Трудно е да си представим, че може да се сервира и готви по нов начин. Но готвачите не спят и измислят постоянно нещо ново и креативно. Във въображението им се раждат различни вариации: не по-малко вкусни, но по-празнични.
Пълнени пилешки бутчета ще бъдат една от любимите ви рецепти. Вероятно вече сте сготвили пълнено пиле. Ако отговорът е да, тогава знаете, че резултатът си заслужава. Пълнените пилешки бутчета са по-прости, макар и само защото са по-малки. И пълнежът тук е оригинален.
Съставките
Пилешко бутче 2 бр
лук 1 бр
Бял пипер 1 бр
чесън 5-6 скилидки
магданоз 1/2 лъч
копър
Яйце 1 бр
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Вземете пилешките бутчета. Премахнете кожата, така че да остане непокътното бутчето
Нарежете месото, белия пипер и лука на малки кубчета. Смелете чесън, магданоз и копър. Сложете съставките в един съд. Към тях добавете яйце, сол и черен пипер. Разбъркайте каймата.
Запълнете кожата с приготвеното месо, като му придадете форма на пилешко бутче.
Вържете кожичката с кайма от двете страни.
Ще получите две необичайни бутчета
Загрейте слънчогледово масло в тиган. Запържете от двете страни под капака до готовност
Сервирайте със зеленчуци или любимата ви гарнитура
Роднини, гости и приятели ще се насладят на пикантно, сочно и вкусно месо. Струва си да споделите идеята да направите пълнени пилешки бутчета с други любители на пилето.