Вкъщи вече не купувам чипсове, откакто попаднах на тази рецепта. И всеки път, когато я приготвям свършва за секунди. Тя получи това име заради формата си. Но най-интересното е необичайният начин на готвене. Такова оригинално хрупкаво предястие се получава благодарение на обикновена смес
Използвам мрежеста метална лъжица за намачкване на картофи . Много е важно да не я потапяте напълно в тестото, в противен случай ще трябва да го откъснете от повърхността. Пикантната закуска има вкус на чипс.. Чиния от тези домашно приготвени закуски става празна за няколко минути. Така че трябва да направите тройна порция. И тогава можете да се насладите с нея на някое филмче
Съставки
яйце 1
Мляко 200 мл
Пшенично брашно 150 g
нишесте 30 g
Сол 2 ч.л.
Слънчогледово олио 200 мл
червен пипер 0,5 ч.л.
Чесън на прах 0,5 ч.л.
подготовка
В дълбока купа разбийте заедно брашното, нишестето, 1 ч.л. сол, яйце и мляко. Трябва да имате тънко гладко тесто.
Изсипете слънчогледовото масло в тигана, така че да покрие дъното с 1,5-2 см.
Потопете след това в тестото, така че само леко да докосне повърхността, и задръжте за 5-10 секунди. След това потопете сместа в олиото, разклатете я леко, за да може тестото да излезе. И оставете хрупанката в маслото, за да не изстине.
Запържете мезето за 5-10 секунди от всяка страна на среден огън. Направете същото с останалата част от теста. Прехвърлете след това на хартиени кърпи.
Разстелете домашния чипс върху пергаментова хартия и поръсете със смес от сол, червен пипер и чесън на прах
Предястието е много хрупкаво и пикантно. Това е чудесна алтернатива на чипсите и други подобни закуски. И не се плашете от процеса на готвене, щом направите първото другите ще станат супер бързо