Палачинките и принцесите са демоде вече. С тази закуска ще искате всеки ден да си правите и хапвате, наистина е безумно вкусна и лесна за приготвяне.. Освен това тази храна носи много калории, което означава много енергия за трудовия процес. Но не винаги е възможно бързо да приготвите такова предястие .
Някой предпочита плоските питки със зеленчуков пълнеж, докато някой залагат само на месните. Но защо да се ограничите до две опции, ако можете да си хапнете подобаващо? Нашата рецепта за днес е доказателство за това. Палачинките с кайма в тиган се приготвят много бързо. Благодарение на тайната съставка, те са по-сочни от обикновените принцеси и буквално се топят в устата ви.
Съставките
Пшенично брашно 300 g
сол 1 щипка
Яйце 1 бр
вода 120 мл
Кайма свинско 250 g
тиквичка 250 g
лук 1 бр
Черен пипер (смлян) на вкус
Чили пипер на вкус
Слънчогледово масло на вкус
подготовка
Смесете брашното със солта, разбийте в яйце и добавете вода. Омесете добре тестото, оформете топка и я скрийте в найлонов плик. Отстранете за 20 минути.
Тиквички настържете на едро ренде, посолете. Нарежете лука на тънки полукръгчета, посолете и добавете малко захар. Разбъркайте с ръка. Подправете каймата на вкус, комбинирайте с лук и тиквички, от които течността се изцежда предварително. Разбъркайте пълнежа.
Намажете работната повърхност със слънчогледово масло, както и готовото тесто. Разделете последните наполовина. Разточете част от тестото възможно най-фино, намажете отново с олио.
Свържете левия и десния ръб в центъра на разточеното тесто. Перпендикулярно на шева в средата на тестото сложете половин слой от пълнежа на тънък слой. Покрийте го с горната и долната част на тестото. Разделете получения правоъгълник на триъгълници.
На свой ред, сложете питките върху олиото, загрято в тиган. Гответе под капак и на слаб огън за няколко минути от всяка страна.
10 минути време и ще имате перфектното начало на деня! А домашният кетчуп само ще подобри вкуса на тортилите. Гответе за здраве!