Това е просто кулинарен ТОП! Много просто, но много вкусно ястие...трябва да го опитате! Слагате всичко наведнъж и го увивате в ленти бекон, а крайният резултат ще ви удиви. Ето какво ви трябва за великолепния Терин с яйца и бекон :
Терин с яйца и бекон
Продукти:
- бекон: 400 г
- картофи: 2 бр.
- сол: 5 г
- черен пипер: 5 г
- сладък пипер: 5 г
- свинско месо: 300 г
- настъргано сирене (чедър): 200 г
- яйца: 6 бр.
- форма с размери 10х22 см (за хляб)
За салатата:
- домати: 2 бр.
- малки краставици: 3 бр.
- зелен лук: 50 г
- магданоз: 30 г
- мента: 10 г
- олио: 30 мл
- лимонов сок: 10 мл
- сол: 10 г
- черен пипер: 5 г
Приготвяне:
Постелете формата с тънки ленти бекон, така че всяко парче да застъпвапредишното и половината да излиза извън формата (за да може да покрият по-късно съдържанието).
Картофите се нарязват на тънки ленти като чипс и се слагат един слой на дъното. Посолете и поръсете с черен и червен пипер.
Изтънете парчетата свинско филе с чук за месо. Подредете един слой върху картофите. Върху месото се поръсва слой настърган кашкавал. Подредете втори слой картофи и отново овкусете със сол и черен пипер.
Поръсете втори слой настъргано сирене, след това отново месо. Натиснете добре.
Отгоре се изсипват 6 яйца, без да се разбиват. Внимателно сгънете лентите бекон. Завийте формата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.
През това време пригответе салатата: нарежете зеленчуците на кубчета и ги овкусете.
Поднесете гоговия терин с приготвената салата.
Да ви е сладко!