Новият ми шедьовър с кайма и картофи - по-вкусно и от мусака, и от кюфтета! Комшийките се изредиха да искат рецептата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Новият ми шедьовър с кайма и картофи - по-вкусно и от мусака, и от кюфтета! Комшийките се изредиха да искат рецептата:
Новият ми шедьовър с кайма и картофи - по-вкусно и от мусака, и от кюфтета! Комшийките се...
80919
Новият ми шедьовър с кайма и картофи - по-вкусно и от мусака, и от кюфтета! Комшийките се изредиха да искат рецептата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако са ви омръзнали традиционните рецепти с кайма като мусака и кюфтета например, днес имаме истински подарък за вас! Едно хем вкусно, хем красиво ястие с мляно месо , което можете да поднесете не само за вечеря или обяд, но и на празничната трапеза! Вашите гости определено ще го оценят, а и допълнително ще искат! Ето как се прави тази вкусотийка с кайма и картофи :

Вкусотия с кайма и картофи

Продукти:

700 гр.кайма

3 големи червени чушки

4-5 картофа

1 глава лук

150 гр.кашкавал

2-3 скилидки чесън

1 с.л.горчица

1 с.л.майонеза (заквасена сметана)

смлян черен пипер на вкус

сол на вкус

олио

Приготвяне:

Първо пригответе каймата (може да използвате смес от телешко и свинско месо, в случая е със смес от свинско и пилешко). Добавете към смляното месо нарязаната много ситно глава лук, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус, след което омесете хубаво.

Отделно нарежете измитите чушки на ивици с дебелина около 1 см.

Картофите нарежете на много тънки кръгчета.

Намажете тавата с олио и на дъното ѝ поставете кръгчетата чушки.

Напълнете всяко с омесената кайма.

Отгоре подредете картофите, като ги застъпвате, така че да се получи нещо като маргаритка. В средата на всяко "цветенце" сложете топче от останалата кайма. 

Пригответе соса, като смесите горчицата и майонезата, и добавите счукания чесън, сол и черен пипер на вкус.

С получения сос намажете хубаво отгоре всички "маргаритки" и сложете ястието да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-45 минути. Извадете, поръсете с настърган кашкавал и допечете за още 10-тина минути.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft