Новият начин за приготвяне на тиквички предизвика възторг във всички домакини, уникално стават просто

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Новият начин за приготвяне на тиквички предизвика възторг във всички домакини, уникално стават просто
Новият начин за приготвяне на тиквички предизвика възторг във всички домакини, уникално стават...
36319
Новият начин за приготвяне на тиквички предизвика възторг във всички домакини, уникално стават просто
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Появата на тиквички предизвиква истинско раздвижване сред феновете да готвят и да ядат нещо вкусно.  Има хиляди варианти как да си ги приготвите- да ги изпържете, изпечете или пък на фурна!

Много домакини са подготвяли такива лодки от тиквички с мляно месо и нищо повече. Предлагаме да ги декорирате с резенчета зрели домати. Предлагаме ви отлична алтернатива, в която остава формата и вкуса. Предвиждайки вашия въпрос: не, лодките няма да бъдат сурови.

 

съставки

2 броя тиквички

кайма  300–400 g

лук 1 брой

чесън 2 скилидки

кашкавал 50–70 g

домат 2-3 броя

моцарела 30 g

подправки 1 пакет

Зехтин на вкус

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

 

подготовка

Измийте тиквичките, изсушете и нарежете наполовина. Отстранете пулпата, оставяйки на краищата до 1 см пулпа заедно с кожата.


Подготвените половинки от тиквички намажете с маслиново масло, поставете върху лист за печене в тавичка и печете 15 минути при 180 ° C.

Нарежете на ситно лука и чесъна. Пържете в зехтин до омекване. Добавете вътрешността от тиквичките. Гответе още 7 минути.


Отделно, запържете каймата и малко преди да е готова добавете останалата част за пълнежа


Сложете подправки, настъргнете кашкавал. Добавете към масата мляно месо и тиквички. Подправя се със сол и черен пипер.

Запълнете половинките с пълнеж. Разстелете върху лист за печене, предварително намазан с маслиново масло. Гарнирайте с тънки филийки домати, сол и пипер. 

Печете 20-25 минути при 180 ° С. Няколко минути, преди да бъдат готови, поръсете тиквички с моцарела и изпратете във фурната. 

Изобщо няма нужда от сос, защото пълнежът е необичайно сочен. За да придадете на ястието още по-ярки цветове, поръсете с нарязани подправки. Пригответе тиквичките според рецептата и изненадайте дори и през делничните дни, защото вашето семейство го заслужава!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft